Mozaik

Felnikből készült a kerékpárosok karácsonyfája

Egy emberöltő ünnepeinek kellékei tekinthetők meg a klasszikustól  a mai divatig.

Visszavonhatatlanul közelegnek az év végi ünnepek. Gödöllőn a hagyományoknak megfelelően megnyílt a Karácsonyház, igaz ezúttal nem a Pálmaházban, hanem a kastéllyal szemben lévő hangulatos rusztikus épületben.

A turisztikai látványnak sem utolsó Karácsonyházról Kruták Zsófia kreatív vezető elmondta, hogy az épület nyolc termében egy más világba léphet az idelátogató: egy emberöltő ünnepeinek a kellékeit tekinthetik meg az érdeklődők meg a klasszikustól  a mai divatig.

godollo3

Az Európai Unió szinte minden országából és a Távol-Keletről származó több mint ötezer díszítő elem tematikusan elrendezve alkot egységet, mely a sokrétű és sokszínű ünnepi szokásainkat, kultúránkat mutatja be.

A klasszikus, természetes anyagok mellett több száz színárnyalatban üveg, textil, porcelán, műanyag és fémből készült kellékek láthatók. Az angyalkák mellett a baglyok a legnépszerűbbek, de találhatók kuriózumok is, így például a kerékpárosok karácsonyfája, mely felnikből készült és a fogaskerekekből lettek fadíszek.

A Karácsonyházban a szeretet ünnepéig családok számára szerveznek hét végi programokat, melyeken kézműves szakemberek irányításával a gyerekek elkészíthetik saját díszeiket.

Kép és szöveg: H.  Szabó Sándor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik