Mozaik

Nagyon baba: gazdag a falu, mulatós a polgármester

Sokan a baranyai kis Grofóként emlegetik Drávaszerdahely első emberét.

Alpár Györgynek, az ormánsági község vezetőjének hobbija az éneklés, fellépésein pedig természetesen mindenütt elmondja, honnan érkezett, melyik települést vezeti – írta a bama.hu. A legnépszerűbb videómegosztón látható „Nagyon baba” című klipben – amit a faluban forgattak – is szerepel Drávaszerdahely neve, és az előadót is polgármester néven jegyzi.

Bepótolják negyven év lemaradását

A 37 éves faluvezető korábban kiadott már mulatós lemezt, hogy több bevétele legyen a falunak. Azóta azonban rohamléptekkel fejlődik Drávaszerdahely, egy főre jutó bevételeiket tekintve már az ország leggazdagabb települései közé tartoznak. Öt év alatt gyakorlatilag negyven év lemaradását pótolják be.

Ígéretes karrier

Alpár György így már önmaga és a közönség szórakoztatására folytatja mulatós karrierjét: 2015 tavaszától rendszeresek a fellépései. A klipben látható két táncos lány falubeli, egyikük a polgármester barátnője. A dalt Polgár Péter zenés humorista írta, aki „külsős” alpolgármester a faluban.

Abban már megegyeztek, hogy lesz folytatás is. Két testületi ülés és megannyi tárgyalás közben kell egy kis idő a kikapcsolódásra és a koncertezésre is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik