Mozaik

Várják a karácsonyi adományokat a segélyszervezetek

Közeledik az adventi időszak, ezért több szervezet is gyűjtést szervez.

Ismét rekordszámú, egymilliónál is több adományozóra számít az idén húszéves Ökumenikus Segélyszervezet az adventi időszakban – hangzott el az Inforádióban.

November 16-tól már kaphatóak az adománykuponok. November 29-től, tehát advent első vasárnapjától kezdve egymást érik azok a figyelemfelhívó akciók, amelyek a 1353-as adományvonalra irányítják a figyelmet. A segélyszervezet honlapján keresztül, de akár egy csekkel vagy átutalással is lehet csatlakozni az összefogáshoz.

A Katolikus Karitász idén élelmiszeradományokkal, meleg ételekkel segíti a családokat.

Több helyen osztanak majd meleg ételt krízishelyzetben élőknek és hajléktalanoknak. Minden egyházmegyében gyűjtenek a központjaik meleg ruhát, cipőt, takarót. Beindították a kályha-akciót, amellyel országosan több mint 280 családnak segítenek kályha adományozásával.

A Magyar Vöröskereszt is több gyűjtést szervez a karácsony közeledtével.

1359-es adományvonaluk felhívásával hívásonként 250 forinttal  lehet támogatni a rászorulókat. Játékokat, élelmiszereket és szaloncukrokat is szívesen fogadnak. December 4-én elindul a Mikulásgyár, ennek keretében főként tartós élelmiszereket, jó minőségű játékokat és könyveket várnak a felajánlóktól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik