Mozaik

Csak a májusi aranyhéttől léphetnek turisták a csodahídra

Elkészült a világ leghosszabb és legmagasabban húzódó üvegpadlós függőhídja.

A kínai Hunan tartományban, a Csangcsiacsie nemzeti parkban a 400 méteres mélységű „kínai Grand Canyon” felett húzódó híd 430 méter hosszú, 6 méter széles. Állítólag itt található a világ legmagasabb átcsúszó drótkötélpályája és kötélugró platformja.

A két szikla között feszülő hidat 2016 május elsején a turisták millióit mozgásba hozó jövő májusi aranyhét kezdetekor nyitják meg a nagyközönség számára.

A hídszerkezetet csaknem száz biztonsági tesztnek vetették alá, hogy bizonyosságot szerezzenek róla: kibírja csaknem 800 ember súlyát. Tesztelték, hogy bírja a széllökéseket, a földrengést és a hőmérsékletváltozást. A híd rezgésének ellensúlyozására több mint 70 üveggömböt is kihelyeztek.

Hunan tartományban nem ez az első üveghíd.

 

hid2

Az előzőt, amely 180 méter hosszan vezet egy másik kanyon felett, szeptemberben nyitották meg, egy régi fapadlózatú hidat alakítottak üvegpadlóssá. A szerkezet 300 méter hosszú és 180 méter magasságban húzódik.

Acélkeretes üvegpaneljein állítólag ugrálni is lehet.

Az üveghidak növekvő népszerűségét jelzi, hogy idén átadtak egy üvegpadlós turistautat a Jüntaj-hegyi parkban, Honan tartományban is. A több mint ezer méter magasságban épült út első szakasza 260 méter hosszúságban kerüli meg a sziklafalat – írta az MTI.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik