Mozaik

Összeáll 12 ló és vár – Aztán megérkezik “suttogó” – Bámulatos!

A kiváló lovast mindenki Lorenzóként ismeri. Világszerte ismert bámulatos tehetsége és a lovak iránti szeretete. Kevesen tudnak úgy bánni a lovakkal, mint ahogyan ő.

A gigászi mutatvány előtt néhány szóban, mit is jelenthetnek életünkben a lovak?

 Inspirálnak

A lovak szépséges teremtmények, a vágtájuk egyszerűen lenyűgöző. Művészeket és költőket ihlettek korszakokon keresztül, hogy emlékeztessenek bennünket a természet e csodájára.

Derűt árasztanak

Órákat lehet velük tölteni a pajtában, a terepen, gyerekké varázsolják a felnőttet, igazi társra találunk bennük.

Fotó: secondhendhorsestuff.com
Fotó: secondhendhorsestuff.com

Önbizalmat adnak

Versenyeken megbízható partnereink, túrákon megnyugvást adó társaink. Lovas egy másik lovassal őszinte baráttá válik, közös élmények kísérik ezt az emberi kapcsolatot. Ez a kötelék legyőzi a kulturális és társadalmi különbségeket, önbizalmat ad.

Mentális egészséget és pihenést biztosítanak

A lovak közelsége ellazít, gondtalanná tesz. Puszta jelenlétük maga a természetes nyugtató. A lóval töltött minden perc a tökéletes hangulatot nyújtja.

Érzelmi kapcsolatot képesek kialakítani

A lovak nem csak természetes örömet, hanem érzelmi támogatást is adnak. Mintha megéreznék az ember gondját, fájdalmát: puszta tekintetükkel adnak új erőt a mindennapokhoz, arra ösztönöznek, hogy aktívak maradjunk..

A szabadság érzését nyújtják

A lovak a testi korlátokat is eltüntetik. Alacsony vagy és zömök? Gyenge és törékeny? A hatalmas ló hátán megszabadulunk saját korlátainktól. A lovak látják belső énünket. Nem érdekli őket, mik vagyunk: igazgatók, házmesterek vagy középiskolások. Mindenkit a maga valóságában látnak, tekintetükben ott lakozik az őszinteség.

Fotó: horse-event.nl
Fotó: horse-event.nl

100% természet

A lovak a lényege a természet. Lehet-e jobb módja a természettel való kapcsolatnak, mint a zöld mezőn egy nagyot lovagolni?

Lorenzo egyike azon keveseknek a Földön, aki úgy tűnik képes érteni a lovak nyelvén

Ő az, aki kisgyerek kora óta értett ezeknek a szép és erős lényeknek a nyelvén. Éppen ezért, talán nem véletlen, hogy kivívta a lovak szeretetét és tiszteletét. Autodidakta módon tanulta meg az állatokkal való bánást, valódi “suttogó”.

Íme a bámulatos videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik