Mozaik

Agresszív varjú támadt iskolásokra egy baranyai faluban

A magyarbólyi iskola környékén egy dolmányos varjú tartotta rettegésben a helyieket, ugyanis rendszeresen támadta az iskolába igyekvő gyerekeket.

Az esetet most hozták nyilvánosságra, ugyanis még karácsony előtt értesítették a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Baranya Megyei Csoportját Magyarbólyból, hogy az iskola környékén egy dolmányos varjú garázdálkodik, rendszeresen támadva a suliba igyekvő tanulókat – írta a bama.hu.

A madár megcsipkedett minden útjába kerülő tárgyat, lepiszkította a közelben parkoló gépkocsikat.

A természetvédők egyik önkéntese a helyszínen viszonylag könnyen befogta a madarat. Kiderült, hogy fogságból szabadult példány, melynek viselkedése a fogságban tartásra vezethető vissza.

Hamarosan jelentkezett a varjú gazdája is, akinek – mivel a természetes körülményekhez már aligha tudna alkalmazkodni – visszaadták az állatot.

Drezdában is történt hasonló

Éppen tíz éve szintén varjak támadtak meg turistákat a németországi Drezdában, a világhírű képtár, a Zwinger közelében, és csőrcsapásaikkal többeknek enyhe fejsérülést okoztak. A rendőrség közlése szerint a harcias madarak olyan vehemensen hajtották végre zuhanórepüléseiket a járókelők, sétálók ellen egy bizonyos helyen, hogy érdemes volt utánanézni, mitől olyan agresszívak. Meg is találták a magyarázatot: a sövénykerítés mögött egy fiatal varjú gubbasztott, nyilván tőle akarták távol tartani az embereket a szülők. A varjúfiókát óvatosan befogták és kicsit távolabb vitték, mire rögtön megszűnt a turistákat fenyegető “légi veszély”.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik