Mozaik

Mintha a Szépség és a szörnyetegből szakították volna ki a francia kisvárost

Nem tudni, hogy a mesét tényleg erről a településről mintázták-e, de Belle otthona kísértetiesen hasonlít a színes házakkal, macskaköves utcákkal és különleges üzletekkel tarkított Colmarra.

Első körben idézzük fel a szó legszorosabb értelmében vett mesebeli falut.

A Franciaország észak-keleti részén található községet a IX. században alapította Notker Balbulus szerzetes. Ez az egyik legjobb állapotban fennmaradt európai város a maga 67 ezer lakosával.

colmar1

Az óvárosban sétálgatva az ember úgy érzi, időutazást tett (leszámítva a rengeteg turistát okostelefonjaikkal a kezükben).

colmar2

Colmart kettészeli a Launch folyó, környékén pedig romantikus hidak, csatornák és vízparti éttermek teszik még hangulatosabbá a nézelődést.

colmar3

Hajókázásra is lehetőség kínálkozik a nagy faluban, utazás közben pedig szemügyre vehetők a faszerkezetű épületek, melyekre a német és francia művészeti hatások egyaránt befolyással vannak.

colmar4

Legendák szerint a második világháborúban azért nem bombázták a települést, mert a katonák túl szépnek találták a pusztításhoz. Van benne valami.

colmar5

Megvan a híres szökőkút (a fentebbi videóból), ahol Belle énekelve mesélt egy báránynak? Van egy ilyen Colmarban is. Az a Frédéric Bartholdi tervezte, aki a Szabadság-szobrot is.

colmar6

Természetesen a tér nem lenne tökéletes egy furcsa pékség nélkül. De sajnos itt nincs egy vörös szakállú férfi, aki bagetteket osztogatna az utca népének.

colmar7

És igen, a város éppoly gyönyörű este, mikor a lámpák felvillannak.

colmar8

Ha nem lett volna elég a gyönyörködésből, akkor ide kattintva virtuális túrán vehet részt a faluban, ahol minden utcát víz alkotja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik