Mozaik

Szénmonoxid-érzékelőkért indít játékot a katasztrófavédelem

Az akcióval a tájékoztatásra helyezik a hangsúlyt.  

Nem telik el nap anélkül, hogy ne hallanánk arról: valaki szén-monoxid-mérgezést szenvedett. 2016 januárjában hetven alkalommal riasztották a tűzoltókat a mérgező gáz miatt, csaknem ötvenen szenvedtek valamilyen mértékű mérgezést, öt emberen pedig már nem lehetett segíteni.

A katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága az egyik legfontosabb feladatának tekinti a szén-monoxid-mérgezéses esetek számának a visszaszorítását és az emberek széles körű tájékoztatását ebben a témakörben.

Február 1-jén a katasztrófavédelem a hivatalos Facebook-profilján játékot indít, amelyben összesen 200 darab, egyenként 10 ezer forint értékű szén-monoxid-érzékelőt lehet nyerni. A profil a facebook.com/bmokf.hivatalos címen érhető el.

Két héten keresztül összesen kétszáz szén-monoxid-érzékelőt nyerhetnek azok, akik a különböző feladatokat a legjobban teljesítik. Február 1-jétől 14 napon keresztül napi 14 érzékelő talál gazdára, a játék utolsó napján pedig 18 érzékelőt lehet megnyerni.

Február 1-től 14-ig naponta reggel 8.30-kor egy arra a napra vonatkozó feladatot tesznek közzé Facebook-profiljunkon, amelyre a megfejtéseket aznap éjfélig lehet privát üzenetben megküldeni.

A játékkal kapcsolatos további információk itt találhatók.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik