Mozaik

Gazdát keresnek a világ legelzártabb szigetére

Ha munkahelyet váltanál, akkor itt van egy jó lehetőség, hogy a semmi közepén töltsd a következő éveket.

Az Atlanti-óceánon található, az Egyesült Királysághoz tartozó Tristan de Cunha szeretné fellendíteni a sziget mezőgazdaságát a rendelkezésre álló 1000 hektáros farmon.

mc3nVhd

Fontos tudni, hogy a legközelebbi falu Szent Ilona szigetén, közel 2500 kilométerre található Tristan de Cunhától, Fokvárosig pedig hétnapos vitorlás út vezet. 

A szigetcsoport népsűrűsége 1,3 fő/km². A lakosok 2003-ig összesen 7 családnevet viseltek (Glass, Hagan, Repetto, Lavarello, Swain, Green, Rogers), a kb. 80 család rokona egymásnak.

Éghajlata hűvös, viharos, csapadékos, de igazán hideg soha nincsen. A növényzet ezért szinte szubtrópusi. A fauna viszont az Antarktisz „közelsége” miatt szubarktikus: fókák, pingvinek, albatroszok élnek a szigeten.

Amikor éppen nem a 300 szarvasmarhát és az 500 juhot legelteted, akkor elütheted az időt a sziget egyetlen boltjában, kocsmájában, kávézójában, tánctermében, uszodájában vagy múzeumában.

Annak ellenére, hogy nagyon távoli településről beszélünk, van internet hozzáférés és a térerő is megfelelő, hogy családtagjaiddal tartsd a kapcsolatot.

rristan-da-cunha-map

A munkaadók ingyenes szállást és utazást biztosítanak a befutónak, akinek kétéves szerződést kell aláírnia. A fizetést pontosan nem határozták meg a hirdetésben.

Érdeklődsz a munka iránt? Itt tudsz jelentkezni, ha rendelkezel munkavállalói joggal Angliában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik