Mozaik

Az élet nem havas torta: ma van a jegesmedvék világnapja

Február 27-e a hófehér bundájú macik nemzetközi napja.

A jegesmedvék élete az északi-sarki jégpáncéltól függ. Azonban a jégtakaró egyre csökken – főként a globális felmelegedés következtében! Nem csoda tehát, hogy a jegesmedve az éghajlatváltozás elleni küzdelem jelképévé vált. Ezért is nagyon fontos, hogy ne csak ma, hanem minden nap észben tartsuk környezetünk megóvásának fontosságát.

Fotó: Boredpanda
Fotó: Boredpanda

Kalandor és búvár

A magányos életmódot folytató állat a természetben kizárólag húson él, ami nem meglepő, hisz a jégmezők nem igazán bővelkednek növényekben. Igazi kalandor, kitűnően úszik és búvárkodik. Nyitott szemmel és zárt orrlyukakkal merül a víz alá, s akár 2 percig is kibírja levegővétel nélkül.

Fotó: Boredpanda

 

Galéria
Fotó: Boredpanda

Tüneményes csúcsragadozó

A jégtakarók olvadása a kihalás szélére sorolta ezt a csodálatos fajt. Ha szeretnéd Te is támogatni őket, látogass el a WWF weboldalára , ahol virtuálisan örökbe fogadhatsz egy jegesmedvét.

Hogy milyen tüneményes állat az egyébként veszélyes csúcsragadozó, azt egy új animációs filmben hamarosan Magyarországon is láthatjuk. A hat éves kortól ajánlott, kedves történet középpontjában Norm, a kivételes képességekkel megáldott jegesmedve áll, aki ért és beszél az emberek nyelvén. Garantált sikere lesz!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik