Mozaik

Agyféltekét váltott a természetfotós

Bejárta már a fél világot, és most is úton van: Norvégiában kémleli gépével az északi fényt.

Zala Péter természetfotós Gödöllőn él, de eddigi élete javát Zalában töltötte. A 68 éves fotós válogatott felvételeivel néhány hétre visszatért régi földijeihez: „A természet, ahogy én látom” címmel március 14-ig látható kiállítása a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

Fotó: Zala Péter
Fotó: Zala Péter

A fotózással jó egy évtizede foglalkozik már-már hivatásszerűen. Akkor vásárolta első tükörreflexes digitális gépét, azóta pedig profi szintre fejlesztette berendezéseit. Több fotós iskolát végzett el, és számos workshopon vett részt.

Fotó: Zala Péter
Fotó: Zala Péter

Érdeklődési területe a természet és szociofotózás. Évek óta részt nemzetközi pályázatokon, bámulatos felvételei a Google+-on is láthatók, ahol több ezer követője van.

Fotó: Zala Péter
Fotó: Zala Péter

A zalaegerszegi kiállítás megnyitóján a fotós a zaol.hu-nak egyebek mellett elmondta:

Amíg nem mélyedtem el a fotózásban, én is sok minden mellett elmentem az életben. Ez a hobbi azonban egészen megváltoztatott, még az agyfélteke-dominenciám is átlendült a jobb oldalra. Azelőtt meg voltam róla győződve, hogy abszolút racionális, bal féltekés ember vagyok, most meg azon kapom magam, hogy teljesen átalakult a szemléletem. Kinyíltam egy sereg olyan dologra, amit eddig észre sem vettem.

Fotó: Zala Péter
Fotó: Zala Péter

A lap azt is megtudta, hogy Zala Péter a megnyitót követő napokban Norvégiába utazott, ahol a sarki fényt vadássza. Áprilisban Kairóban mutatkozik be fotóival, majd azt követően Gödöllőn nyílik tárlat alkotásaiból.

Fotó: Zala Péter
Fotó: Zala Péter

A fotós terveknek sincs híján: Dél-Kelet Ázsia, Ausztrália és Új-Zéland még felfedezetlen terület számára, ezekbe a térségekbe mielőbb szeretne eljutni.

...és aki a gyönyörűségeket megörökítette: Zala Péter
…és aki a gyönyörűségeket megörökítette: Zala Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik