Mozaik

Fényűző oázis a sivatag közepén

Létezik egy település Peruban, ami ránézésre olyan, mintha káprázna a szemed.

10 különleges helyszín, ami sokak bakancslistáján szerepelt már

A sivatagok arról ismertek, hogy forróság van, homokos és rettenetes szárazság uralkodik. És erre szokták mondani, hogy a kivétel erősíti a szabályt. A perui Huacachina egy igazi turistaparadicsom, ahol mindenki megtalálja a magának való elfoglaltságot. Ráadásul még a tájban is gyönyörködhet.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Az 1940-es években limai gazdagok népszerű üdülőhelye volt a falu. Sokan azért jártak ide, mert úgy hitték, az itteni víznek gyógyító ereje van. Épültek hát szebbnél szebb hotelek és sétányok a turizmus fellendüléséért.

Magát a lagúnát homokdűnék és pálmafák veszik körül, pont mint az afrikai Szaharában szokás látni.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

A mára fényűző szállodákkal beépített Huacachinában kajakot bérelhetünk, hogy a forró délutáni napot a vízen üssük el, de természetesen finomabbnál finomabb koktélokkal is szolgálnak a vendéglátóhelyek.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Bár az 1950-es években teljesen elnéptelenedett a környék – még mindig nem tisztázódott, hogy miért – a falu népessége visszanyerte régi önmagát az 1990-es évekre. De ekkor már az extrém sport szerelmeseinek központjának számított.

A dűnék ugyanis tökéletes lehetőséget nyújtanak a terepjárós túráknak. És ha még ez sem lenne elég, különféle múzeumok és pincészetek is az ide látogatókat szolgálják.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Mégis a legjobb Huacachinában maga a látvány. Pont úgy néz ki, mintha egy moziban ülnénk.

(via House Beautiful)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik