Mozaik

Megmérgeztek egy fokozottan védett madarat

Megmérgezhettek egy fokozottan védett réti sast a Duna-Dráva Nemzeti Park területén.

A természetvédelmi őrök az állat tetemét egy pocsolya mellett, görcsbe szorult lábakkal a földön fekve találták meg. -tájékoztatott az RTL Klub. A madár fészkébe hónapokkal ezelőtt egy webkamerát szereltek, hogy így figyelhessék az internetezők a költést. A kis fiókát korábban apja is etette, de a fészekben most már csak a tojó tud neki élelmet vinni, mert a hím elpusztult.

A madár értéke 1 millió forint

A réti sas mama és fiókájának további életét élő webkamrán itt követhetitek

A rétisas  Európa és hazánk legnagyobb ragadozó madara. Szárnyfesztávja eléri a 220-230 cm-t, súlya pedig a 4-7 kg-ot! Röpte lassú, kimért, de vadászata során méreteihez képest meglepően gyors és fordulékony. Az idősebb madarak feje és nyaka egyre jobban kifakul, csőrük sárga, a faroktollak pedig 5 éves koruk után teljesen fehér lesznek. A tojó nagyobb termetű, mint a hím. A folyók, tavak, mocsarak szabdalta sík vidékek madara.

A tojásrakás időszaka általában február közepére-végére esik. Az 1-3 tojáson 35-40 napig kotlik, a fiókák pedig kb. 10 hetes korukban repülnek ki. Tápláléka elsősorban halakból és vízhez kötődő madarakból áll.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik