Mozaik

Indul a Nemzeti Parkok Hete – Izgalmas programok várnak országszerte

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 rendezvénysorozat az idén is élményekben gazdagnak ígérkezik.

Május 28 –június 05. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecenben a Békás-tó zöldövezete ad otthont, kapcsolódva a Hortobágy házhoz jön! – pusztai kínáló- elnevezésű kulturális és gasztronómiai programsorozathoz és IX. Nemzetközi Fazekas Fesztiválhoz.

 

Fotó: Magyar Nemzeti Parkok
Fotó: Magyar Nemzeti Parkok

Május utolsó hét végéjén Debrecenben, a Nagyerdei Parkban várják az érdeklődőket ahol megkóstolhatjuk a különleges Nemzeti Parki Termék védjegyes termékeket, bekapcsolódhatunk a hagyományőrző kézművesek munkájába és megismerkedhetünk az őshonos háziállatokkal a rendezvény területén felépített karámban.

A rendezvényre kilátogatók átfogó képet kapnak hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, és kedvükre kóstolhatnak az adott tájra jellemző gasztronómiai különlegességekből is.

A folytatásban, május 30 – június 05. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

Fotó: Magyar Nemzeti Parkok

A Magyar Nemzeti Parkok Hetén részt vehetünk Hortobágyi Vadaspark extra szafari programján, megtekinthetjük Balogh László fotókiállítását, több helyszínen is csillagnéző túra keretében gyönyörködhetünk az ég szépségében.

Az aktív turizmus szerelmesei kalandozhatnak az Esztáz-kői-barlangban, kenuzhatnak a Fertő nádasában vagy a szentendrei Duna-ágon. A kiskunhalasi Fejeték- tanösvényen Mocsárjárás-túra, a Hortobágyon Virágzó lápok túra várja a természet szerelmeseit.

Aki inkább a madarakhoz vonzódik, az is talál kedvére való programot, hiszen a Hanságban hajnali madárlesen, a Tisza-tónál és Kolon-tónál madárgyűrűzésen, míg a Montág-pusztán vércsés délelőttön vehet részt. Növénytani ismereteinket a Strázsa-hegyen a Nagyezerjófű-virágzás alkalmával, az ásotthalmi Csodarét virágpompáját szemlélve, valamint a bükki Őserdő- túra alkalmával bővíthetjük.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatról részletes információt itt találtok.

Ez is érdekelhet: Töretlen népszerűségnek örvend a Tisza-tavi Ökocentrum

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik