Mozaik
Brüsszel, 2016. augusztus 12.
Begóniából készítenek óriási virágszõnyeget Brüsszel fõterén, a Grand Place-on 2016. augusztus 12-én. Ebben az évben a témát a belga-japán barátság 150. évfordulója kínálja. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

600 ezer begóniából és dáliából raktak ki virágszőnyeget Brüsszelben

Virágszőnyegbe öltöztették Brüsszel főterét, a világhírű Grand-Place-t. A színpompás szőnyeg hétfőig tekinthető meg.
Korábban a témában:

A téren mintegy 600 ezer begóniából és dáliából raktak ki egy óriási, japán motívumokat ábrázoló képet. A 75 méter hosszú, 24 méter széles kompozíció egyebek mellett egy japán darumadarat, cseresznyevirágokat és egy koi pontyot ábrázol – írta az MTI.

A szőnyeg mintázatai és jelképei boldogságot és békét fejeznek ki – mondta Suzuki Fudzsie, a projekt egyik vezető tervezője.

Brüsszel, 2016. augusztus 12.
Begóniából készített óriási virágszõnyeg Brüsszel fõterén, a Grand Place-on 2016. augusztus 12-én. Ebben az évben a témát a belga-japán barátság 150. évfordulója kínálta a látványossághoz. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A belga főváros vezetői a Belgium és Japán közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 150 éves évfordulója alkalmából választották idén a japán tematikát.

A pénteken felavatott színpompás szőnyeg hétfőig megtekinthető a belga fővárosban, a látvány a gótikus alapstílusú, gazdag díszítésű városháza emeleti erkélyéről élvezhető leginkább – bár ehhez öteurós belépőt kell váltani.

Brüsszel, 2016. augusztus 12.
Begóniából készítenek óriási virágszõnyeget Brüsszel fõterén, a Grand Place-on 2016. augusztus 12-én. Ebben az évben a témát a belga-japán barátság 150. évfordulója kínálja. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Az idén huszadik alkalommal elkészített virágszőnyeg megalkotásában több mint száz kertész és önkéntes vett részt, a kompozíció nagyjából négy óra alatt öltött formát, elkészítéséhez négyzetméterenként több mint háromszáz virág kellett.

A kétévente kiállított főtéri virágszőnyeg általában több mint százezer turistát vonz.

A világ egyik legszebb terének tartott, középkori céhszékházak sorával szegélyezett Grand-Place kockaköveire először 1971-ben terítettek virágszőnyeget, és 1986 óta minden második évben megrendezik ezt a látványosságot. Hagyományosan a begóniát használják fel erre: ez a belga virágkertészet egyik fő büszkesége, amelyből évente mintegy 60 millió szálat nevelnek az országban.

Fotók: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Kommentek

Balatonfüred, 2019. július 18.
Az 51. Kékszalag Nagydíj tókerülõ vitorlásverseny mezõnye a rajt elõtt Balatonfüred közelében 2019. július 18-án.
MTI/Bodnár Boglárka
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.