Mozaik
Torockó, 2016. június 3.
Az Erdélyi-érchegység keleti peremén húzódó Torockói-medence látképe. Balra Torockó (Rimetea) Európa Nostra-díjas erdélyi székely település látható, jobbra a Székelykõ sziklái magasodnak.
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Ez lett a legszebb erdélyi magyar dal 2016-ban

A győztesek célja, hogy érzelmeket, gondolatokat ébresszenek a hallgatókban.
Korábban a témában:

A gyergyószentmiklósi No Sugar és a szárhegyi Dreamland Residents zenekarok egy-egy szerzeménye nyerte a “Legszebb erdélyi magyar dal címet” 2016-ban profi, illetve amatőr kategóriában. A díjakat a múlt hét végén vehették át a kolozsvári Bulgakov Irodalmi Kávéházban tartott gálaünnepségen.

Az elismerés lendületet adhat az alkotóknak, az ezzel járó koncertfellépési és stúdiófelvétel lehetőségek pedig a népszerűsítésben nyújtanak hatalmas segítséget – írta a Székelyhon.

Második alkalommal hirdette meg idén májusban az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete és a Gitár East Egyesület a “Legszebb erdélyi magyar dal” című pályázatot erdélyi zenekarok számára. A kiírás célja, hogy bátorítsa a magyar nyelvű, saját szerzemények írását és előadását, illetve felkarolja azokat zenekarokat, amelyeknek még nem volt lehetőségük megmutatkozni a nagyközönség előtt.

A profi kategória győztese, a No Sugar valamennyi szerzeményével az a szándéka, hogy érzelmeket, gondolatokat ébresszenek a hallgatókban, azaz mindenkihez az a fajta üzenet érjen el, amit sajátjának érez ki belőle.

Íme a gondolatébresztő, azaz a “Legszebb erdélyi magyar dal”:

Címfotó: MTVA – Oláh Tibor

Kapcsolódó anyag: Erdélyi néptáncos az évad női táncművésze

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.