Mozaik

Ünnepi díszbe öltözik a világ egyik legszebb botanikus kertje

Évekre visszanyúló hagyománya van a gyönyörű látványosságnak.

Az amerikai Viktória állam Richmond városában hatalmas területen fekszik a Lewis Ginter Botanikus Kert , mely egész éven kalandos és tematikus sétákat kínál a növények világában. Ha megnézzük ezt a fotót, látjuk, hogy tavasszal is üdítő a látvány.

bor6fb

Az esztendő végén fényárban pompázik a botanikus kert történelmi főépülete, és a több mint 50 hektáros terület szinte minden zuga.

borfb4

A karácsonyi fényjáték itt népünnepélynek számít, az év legnépszerűbb programja, és idén sem marad el: november 25-én gyullad ki másfél millió darabnál több színes izzó, és ebben a pompában látogatható a botanikus kert egészen jövő év január 7-ig.

borfb2

A tervezők megadják a módját! Színes, áttetsző pillangók repülése, ólomüveg ihletésű lámpatestek, szivárvánnyá alakuló fehér fény, úszó virágok hullámzása a holdfényben. Olyanok ezek, mintha a növények a megvilágításban az égen táncolnának.

boidonwilliamsonfb

A fényár mellett különleges, kézműves díszítésekkel teszik még hangulatosabbá a kertet, mely látogatók százezreinek nyújt felejthetetlen élményt az év végi ünnepkörben.

borfb1

A Lewis Ginter Botanikus Kertet egyébként egy nonprofit szervezet működteti, és a bevételeket természettudományi oktatásra fordítja.

borfb5

Ha a képeket kevésnek találod, nézd meg az alábbi videót a botanikus kert néhány évvel ezelőtti fényjátékáról.

Kapcsolódó cikk: Magyar Örökség Díjat kapott a vácrátóti botanikus kert

Fotók: Facebook/ Lewis Ginter Botanical Garden

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik