Mozaik
Menton, 2017. február 15.
Citromokból és narancsokból készült állatfigurák a 84. alkalommal megrendezett citromfesztiválon a Francia Riviérán fekvõ Mentonban 2017. február 15-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)

Egy város, ahol márciusig citromból és narancsból áll a világ

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 02. 16. 12:18

Ebben az évben február 11-től március 1-jéig tart a világhírű rendezvény.
Korábban a témában:

A Mentoni Citromfesztivál (Fête du Citron) története 1895-re vezethető vissza, amikor helyi szállodások és cégtulajdonosok azon tanakodtak, hogyan vonzzák a turistákat a környékre a téli holtszezonban. Az ihletet Nizza adta, ahol már évszázadok óta rendeztek ebben az időszakban karnevált.

Menton, 2017. február 15.
Egy látogató felvételt készít a citromokból és narancsokból készült Kabaré nevû alkotásról a 84. alkalommal megrendezett citromfesztiválon a Francia Riviérán fekvõ Mentonban 2017. február 15-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A Mentoni Citromfesztivál egyedülálló rendezvény, amely turisták százezreit vonzza. A programsorozat keretében óriási, déligyümölcsökből kirakott figurák, naranccsal és citrommal díszített kocsik vonulnak fel és ejtik ámulatba nézőket.

Menton, 2017. február 15.
A citromokból és narancsokból készült Nyomorultak nevû alkotás a 84. alkalommal megrendezett citromfesztiválon a Francia Riviérán fekvõ Mentonban 2017. február 15-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Évente átlagosan 150 tonna citromot, narancsot, és egyéb gyümölcsöt használnak fel a díszítéshez.Az idei citromfesztivál témája a Broadway és a musicalek világa, melynek keretében – többek között – megelevenednek Mary Poppins, Óz a csodák csodája és a Macskák szereplői.

Menton, 2017. február 15.
Látogatók felvételt készítenek a citromokból és narancsokból készült alkotásokról a 84. alkalommal megrendezett citromfesztiválon a Francia Riviérán fekvõ Mentonban 2017. február 15-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A felvételeken citromokból és narancsokból készült állatfigurák láthatók a 84. alkalommal megrendezett fesztiválon a Francia Riviérán fekvő Mentonban.

Menton, 2017. február 15.
Citromokból és narancsokból készült oroszlánfej a 84. alkalommal megrendezett citromfesztiválon a Francia Riviérán fekvõ Mentonban 2017. február 15-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Címfotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.