Mozaik

Virágoznak az első cseresznyefák Japánban

Gyorsan elkezdődött a cseresznyevirágzás szezonja Japánban. Bár a helyi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint Tokióban legalább március 22-ig kell várni a fák elszíneződésére, a fővárostól három órás vonatútra, Kawazuban már rózsaszínben pompáznak a lombkoronák.

A településről elnevezett kawazu zakura cseresznyefák sajátossága, hogy jóval előbb virágoznak társaiknál és – ahogy az a fotókon is jól látszik – rendkívül intenzív színárnyalatuk van.

Nem véletlen tehát, hogy a város honlapja szerint a március 10-ig tartó természeti jelenség megközelítőleg egymillió turistát vonz a helyszínre évente.

A cseresznyevirágzás időtartama rendkívül rövid. Körülbelül két hete van az érdeklődőknek, hogy tökéletes fotókat készítsenek a természeti jelenségről, hogy például az Instagramra feltöltve megoszthassák a felvételeket a nagyvilággal.

河津桜 松田山ハーブガーデン🌸 ・ ・ やっと桜撮影開始しました! すっかり桜の名所として有名になった松田山ハーブガーデンにて、 少し葉桜になってましたが夜景なら余り目立たず綺麗に撮影✨ この日はほぼ無風だったので花が揺れずにピタっと撮れました🌟 今週前半まではまだまだイケると思います。 ・ ・ #神奈川県 #松田町 #松田山ハーブガーデン #桜 #河津桜 #canon #eos5dmk4 #写真好きな人と繋がりたい #写真撮ってる人と繋がりたい #total_night #japan_daytime_view #ptk_night #night_arts #best_expression_night #world_bestnight #night_captures #IGersJP #pocket_nights #special_spot_ #world_great #canon_shoot #total_lights #bestnightpics #Lovers_Nippon #PHOS_JAPAN #photo_shorttrip #kanagawaphotoclub #はなまっぷ #wp_まっぷ花まつり

あゆみ (@ayumirelax0611) által megosztott bejegyzés, 2017. Febr 18., 18:21 PST

Olvasói sztorik