Mozaik

Megkezdődött a lenyűgözően szép cseresznyefa-virágzás Japánban

Ezzel az ázsiai ország lakói számára beköszöntött a tavasz.

A lenyűgöző természeti látványosságról a National Geograpic korábban közzétett egy gyönyörű fotósorozatot, bár akadnak olyanok, akik a japán lilaakác-ünnepet és a napraforgó-fesztivált még látványosabbnak vélik.

Az idei „szezon” kezdetét a japán meteorológiai szolgálat jelentette be március 21-én, miután legalább öt bimbó bontott szirmokat a Jaszukuni Szentély egyik fáján. A hírt a meteorológiai szolgálat egyik munkatársa közölte a sajtóval és a híres szentély látogatóival, akik a halvány rózsaszín virágokat fényképezték a jellemzően még mindig csupasz fákon – írta az MTI.

Fotó: mainichi.jp

Idén hozzávetőleg öt nappal korábban jelentették be a cseresznyefa-virágzás kezdetét a szokásosnál. A virágzás március végén, április elején lesz megcsodálható teljes pompájában. A cseresznyefák Japán déli, melegebb éghajlatú részein bontanak először virágot, a virágzást idén mégis a fővárosban, Tokióban jelentették be elsőként.

Fotó: fastjapan.com

A világ másik felén, Washingtonban viszont rossz hírekkel szolgáltak a cseresznyefa-virágzás kedvelőinek. A hideg idő miatt a virágok csaknem fele lefagyott az amerikai főváros híres fáin. A látványosság rendkívül közkedvelt a turisták körében, idén azonban nem lesz olyan pompázatos, mint amilyen lenni szokott – figyelmeztettek a szakemberek. Az ottani fákat 1912-ben Tokió akkori polgármestere ajándékozta Washingtonnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik