Mozaik

Gyémántszerű jégdarabokat sodor partra a japán folyó vize

Különös jégformák borítják a Tokachi-folyó partjait a Japán északi részén található Hokkaidónál.

Első ránézésre úgy tűnik, mintha egy nagyszabású ékszerrablás félresikerült volna, de a nap sugarain gyémántként visszaverődő jégtömböket a folyó sodrása alakította ki. A helyiek ékszerjégnek nevezték el a képződményt, ami a világon egyedülálló és csak a téli hónapokban mutatkozik.

Amikor a hőmérséklet fagypont alá csökken, a kristálytiszta folyó vize befagy. A jég darabokra törik, lebeg a fagyos óceán felszínen, majd a hullámok partra mossák,  itt pedig felhalmozódnak és beleágyazódnak a homokba.

A természeti jelenség január-február környékén csúcsosodik ki, az pedig, hogy melyik napszakban a legalkalmasabb kilátogatni a parthoz, attól függ, milyen színben szeretné látni az illető a jéghalmazt.

Napfelkeltekor és naplementekor narancssárgában, napközben kékben pompázik a terület, de az ég tisztaságától függően lehet zafír, topáz és opál is.

なんだかんだで終わらないジュエリーシリーズですみません。 、 少しずつジュエリー第二弾の日程が近付いてきました😝 、 写真は1月上旬のジュエリーです。 きっとピーク時期になると車と人で溢れるんだろうな…。 、 今シーズンの写真旅は最後になるかな? 撮り納めに相応しい作品が撮れたらいいな😉 、 #自然 #冬 #氷 #朝日 #朝陽 #マジックアワー #ゴールデンアワー #ジュエリーアイス #nature #winter #ocean #sunrise #magichour #goldenhour #jewelryice #frozen #写真好きな人と繋がりたい #ファインダー越しの私の世界 #OLYMPUS #omd #em1 #オリンパス倶楽部 #olympuscamera #北海道広報部 #写真部 #北海道 #豊頃町 #大津海岸

藤井 航 (@fujii_watty) által közzétett fénykép, 2017. Febr 5., 04:41 PST

3日ほど冒険してました。 嵐で道がない中、野生の露天風呂に入ったり(笑)帰って走行距離見たら1700キロでした🚗 去年から撮りたかったジュエリーアイス💎を撮影。 ジュエリーアイスとは💎💎→川の凍結した氷が割れて一度は海に流れ近海を漂流し、しけなど海が荒れると砂浜に打ち上げられます。 この日の気温は−25度。前の日は−30度だったそうです。 寒いけどジュエリーアイスの美しさに感動しました。 ちょっと積んで朝日と撮りました。。。。。。。。 誇れる互いになりたいと 思える素直さが 心を飾る宝石になって 輝きつづけているから Jewel In Our Heartsより #槇原敬之 #マッキー #北海道 #hokkaido #instapic #instaphoto #大津海岸 #豊頃町 #instagramjapan #ダレカニミセタイソラ #Sky #instapic #instaphoto #JewelryIce #ダレカニミセタイウミ #nature #ICE #winter #sunrise #NikonD750 #加工なし #nikond750photography #積み石アート

のんこ (@mamiwanko) által közzétett fénykép, 2017. Jan 26., 05:25 PST

(New York Times)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik