Otthon készült

Használd ki a mínuszokat, készítsd el életed első jéggömbjét, és mutasd meg

Fantasztikus dolgokra képes a természet, ezt bizonyítják a világhálón rohamosan terjedő fotók a megfagyott buborékcsodákról.

Itt vannak a didergős fagyok, miért ne használnánk ki? Itt a lehetőség, hogy kipróbáljuk gyermeki énünket és megalkossuk életünk első jéggömbjét!

Jó móka lesz!

A fagyos csodához nem szükséges hozzá más csak meleg öltözet, jó szappanbuborék, türelem, na és fagypont alatti hőmérséklet, ideális esetben -7 fok alatti. Ha minden adott, akkor akár neki is kezdhetünk, és megnézhetjük, hogy az apró gömbök hogyan alakulnak át szebbnél szebb varázslatos formákká.

A hópelyhek is valóságos gyémántok a nagyító alatt, de a szemünk előtt átalakuló,  szappanbuborékok is fantasztikus szépséggel ajándékoznak.

Angela Kelly fényképész és fia meg is örökítette a kristályos gyönyörűségeket. A kisebb buborékok rögtön megfagytak, és mint egy vékony üveg chips hullottak a földre.

Arra is volt példa, hogy az időközben felkelő nap sugarai a hajszálvékony jéggömbök tetejét rögtön megolvasztotta, majd azok közül némelyik rögtön vissza is fagyott. Szebbnél szebb fotókat készítettek és készítenek a téli szezonokban, melyeket méltán csodál a világ. Ne felejtsük, közöttük van a méltán neves Hope Carter is.

Az igazi varázslathoz -7 foknál hidegebbre van szükség

A kemény téli körülmények között először egy helyen kristályosodik ezek elkezdenek terjedni. Az alábbi videó -15 fokban készült.

Lélegzetelállító minden formában

Ahogyan a hópelyhek, úgy a buborékok minden darabja egyedi. Még ha megolvad, vagy összetörik, akkor is bámulatos látvány.

Figyeljük meg az átalakulást

A buborékok kristályosodásának látványa talán a legcsodálatosabb része az egész dolognak. Minden részletét láthatjuk a pazar metamorfózisnak.

Semmihez sem hasonlítható élmény

Annak ellenére, hogy ezek a buborékok végül megolvadnak vagy morzsolódnak,szerencsére finom szépségére mindig emlékezni fogunk.

212

Örökítsük meg

Nem szükséges profi fotósnak lenni, de gyakorlat mindenképp szükséges ahhoz, hogy örök emléket készítsünk a gömbökről. Angela szerint nem számít, hogy kerek, torz, kicsi vagy nagy, bármilyen fotót is készítünk, mindig szeretjük majd nézegetni.

79

A fényviszonyok fontosak

Ha profi képet szeretnénk készíteni, akkor mindenképp fontos a fény, illetve a megvilágítás.

59

Úgy gondolod, hogy öreg vagy már ehhez?

Nos a költői kérdésre csak egy válasz lehet. Nem! A buborékfújáshoz sosem vagyunk öregek.

frozenbubbles

Próbáld ki magad!

Az üzletben kapható buborékfújót is kipróbálhatjuk, de hoztunk egy receptet is.

1. Sima buborék

  • 5 dl langyos víz
  • 2,5 dl jó minőségű mosogatószer (Jar)
  • 3 evőkanál glicerin ( gyógyszertárban kapható)
  • 1 teáskanál cukor

Keverjük össze az összetevőket, óvatosan, mert habzik. Hagyjuk állni egy napot. Használat előtt kicsit rázzuk össze és már fújhatjuk is. A receptért köszönet  spórolok.blognak.

2. Erős fagy esetén  tegyünk bele több glicerint, 5-6 evőkanálnyit, és lassan fújjuk!

3. Ha az alaprecepthez lényegesen több glicerint adunk (kb. 1 dl), akkor masszívabb gömbünk lesz, igaz, hogy nehezebben fagy meg. Jó szórakozást kívánunk!

 

Fotó: spórolok.blog.hu
Fotó: spórolok.blog.hu

Ha nincs kedvünk a készítéssel bajlódni, akkor készen is vásárolhatunk buborékfújó folyadékot.

Videón a teljes folyamat

Várjuk fotóitokat!

Küldjétek el az info@sokszinuvidek e-mail címre vagy töltsétek fel facebook oldalunkra.

Fotók: Angela Kelly 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik