Mozaik

Kinyitott a világ legnagyobb virágoskertje

Kinyitott a világ legnagyobb virágoskertje

A csúcsot a tulipánok sokszínűsége jelenti majd.

Hollandia tagadhatatlanul a virágkertészet hazája. Amszterdamban például már öt éve, január harmadik szombatján rendezik meg a Nemzeti Tulipán Napot, melyen idén 200 ezer virágot csodálhattak meg a kíváncsiskodók. A holland tulipánmezők egyébként is felüdülést adnak a léleknek, az  Észak-Hollandiában lévő Aalsmeerben pedig a világ legforgalmasabb és legnagyobb  virág aukciója kápráztatja el a látogatókat.

Amszterdamtól délnyugatra, a kicsinyke Lisse városka mellett található Keukenhof, a világ legnagyobb virágoskertje, melyet méretei miatt Európa kertjének is neveznek. Itt minden év tavaszán megpezsdült az élet. Két hónapon át látogatók százezrei barangolhatnak a hatalmas területen, a virágmezők között.

Ebben az évben március 23-án tárta ki kapuit Európa kertje, ahol teljes pompájában virágzik a krókusz, a nárcisz és néhány fajta korai tulipán. A legnagyobb látványosság április közepén tekinthető meg: a tulipánvirágzás mindent felülmúl.

A hivatalos adatok szerint évente körülbelül 7 millió virághagymát ültetnek el a 32 hektáros parkban, melyet egy 15. századi vadászterületen alakítottak ki. A keukenhofi kastély grófjai itt termesztették konyhájuk számára a különböző zöldségeket és fűszereket.

A világ legnagyobb virágoskertje idén május 21-ig látogatható. Addig egymást követik a szórakoztató, hagyományőrző programok, vásárolni is lehet virágokat, virághagymákat, de a legnagyobb figyelem természetesen a virágmezőkre irányul.

A Visit Keukenhof Facebook-oldalán a látogatók folyamatosan töltik fel fotóikat, melyek visszaadják minden nap hangulatát, a virágoskert gyönyörűségét – mint ez a videó is:

Fotók: Facebook/Visit Keukenhof

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik