Mozaik

Ragasztóval öntötték le a kölyökkutyát, de ő egy pillanatra sem adta fel

Egyik pillanatról a másikra borzalmas fordulatot vett Pascal élete Törökországban. A kóbor kutyára két agresszív gyermek talált rá, és kis híján halálra kínozták őt.

Az eb mindössze négy hónapos volt, amikor megmentői rátaláltak egy gyárépületben és átadták a He’Art of Rescue állatvédő szervezetnek Isztambulban.

Fotó: He’Art of Rescue
Fotó: He’Art of Rescue

Támadói nagyon csúnya dolgokat műveltek az állattal, a legkegyetlenebb tett mégis az volt, hogy ipari ragasztót öntöttek rá.

A ragasztó úgy hatott, mint a cement, így Pascal a kínzás után tulajdonképpen csak a nyelvét tudta mozgatni.

Az állatvédő szervezet személyzete leborotválta a kutyusról a ragasztót, és vele együtt a szőrére ragadt gallyakat és sarat.

Fotó: He’Art of Rescue
Fotó: He’Art of Rescue

Pascal bőre jelentős károkat szenvedett a vegyi anyagoktól, ezért számos szakszerű fürdetésen át kellett esnie.

A kutyát rengeteg ember vette körül, eleinte csak és kizárólag az orvosában bízott meg. Idővel az őt körülvevő hatalmas szeretet által szocializálódott.

Fotó: He’Art of Rescue

Több hónapos rehabilitációja után újra teljes értékű életet élhet, Spanyolországból fogadták őt örökbe.

Új otthonában egy másik kutya lett a legjobb barátja. Nemcsak együtt játszanak, de szabadon szaladgálhatnak a tengerparton és Pascal megint boldogan csóválja a farkát.

Fotó: He’Art of Rescue
Fotó: He’Art of Rescue
Fotó: He’Art of Rescue

Szerencsére sok szívmelengető történetet hallani világszerte a magára hagyatott állatokról. Egy indiai férfi például 735 kutyát fogadott örökbe, egy másik kutyus teljes munkaidős állást kapott, miután korábbi gazdái a benzinkúton hagyták őt, egy harmadik jószág pedig tizenkét éve minden nap hat kilométert gyalogol, hogy üdvözölje a kisváros lakóit.

(Daily Mail)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik