Mozaik

Betiltották a fotózást egy svájci faluban, mert túl gyönyörű

Bergün/Bravuogn faluja túl szép a képekhez, legalábbis a falubéliek szerint. A helyiek úgy látják, ha valaki meglát a településről egy képet, azonnal irigykedni kezd.

Hogy megvédjenek minket ettől a borzasztó érzéstől, a St. Moritz-tól egy órás autóútra található falu betiltotta a táj és jellegzetességek fotózását – írja a The Local.

Tudományosan bizonyított, hogy a közösségi médiában közzétett vakációs fotók boldogtalanná teszik a nézőt, mert ők nem lehetnek ott

– közölte sajtóközleményében Bergün/Bravuogn turisztikai irodája.

Fotó: Wikipedia

Az idilli alpesi falu télen népszerű a turisták körében, a fő vonzerőt pedig a helyi szánkópálya jelenti. Nyáron a települést körbeölelő hegyek mesés látványt nyújtanak, a látogatók pedig kipróbálhatják az UNESCO-világörökség részét képező, Olaszországot Svájccal összekötő Rhaetian Railway vasútvonalat is.

Minden képzeletet felülmúl Európa legszebb vasútvonala
Az utazás során a jegyet váltó érdeklődők 55 alagúton és 196 hídon haladnak át a tömegközlekedési járművel.

Akik nem tartják be a hétfőn hatályba lépett törvényt, szimbolikus öt svájci frankot kell fizetniük büntetésként, amit teljes egészében a környezetvédelemre fordítanak. Ezzel együtt Marc-Andrea Barandum, a falu turisztikai igazgatója a The Local megkeresésére arról tájékoztatott, hogy a bírságot senkire nem szabják majd ki.

A marketingfogás máris rengeteg felhasználót csábított a falu hivatalos Facebook-oldalára, ahol vegyes érzelmekről számolnak be az emberek.

Bárhogy is legyen, ha valaki Bergün/Bravuogn és a svájci Alpok szépségéről mesél nekünk, kénytelenek leszünk elhinni a szavait.

(Kiemelt kép: Wikimedia Commons)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik