Mozaik

Elárasztották a turisták Svájc új csodafaluját

Nehezen kezeli egy festői svájci falu a turisták rohamát, miután a közösségi médiában végigsöpört egy látványos videó a településről.

A Svájc déli részén található, olasz ajkú Lavertezzo legfőbb látványossága a Verzasca folyó által kialakított kristálytiszta vizű természetes medencék és a felettük átívelő dupla boltíves kőhíd.

Tüneményes

An alle einen lieben Gruss aus Lavertezzo! #lavertezzoswitzerland #pontedeisalti #switzerland #faszinierend #maledivenderschweiz #larazwickyfotografie

A post shared by Lara Zwicky Fotografie (@larazwickyfotografie.ch) on

Kék

https://www.instagram.com/p/BXVyxTslAA4/

Csendes

És idillikus

#lavertezzo #valleverzasca #ticino

A post shared by Melek (@shantaram222) on

A helységről valamilyen oknál fogva csak nagyon kevesen tudtak egészen július elejéig, amikor Marco Capedri filmes feltöltött egy egyperces felvételt róla a Facebookra. A videót azóta közel hárommillióan látták, és özönlenek a látogatók a pazar kilátással rendelkező strandra.

A klipben Capedri és barátai az ikonikus kőhíd közelében ugrálnak egy szikláról az égszínkék vízbe. A posztban a film készítője kiemelte, hogy a falu autóval Milánóból egy óra, Vareséből 45 perc alatt megközelíthető.

LE MALDIVE DI MILANO

LE MALDIVE DI MILANO!Un magnifico Canyon attraversato da acque color smeraldo.*1 ora da Milano e 45 minuti da Varese*con Federico Sambruni

Közzétette: Capedit – 2017. július 10.

 

A hirtelen jött hatalmas érdeklődést ugyanakkor a helyiek kevésbé díjazzák, mert mint mondják, közösségük túlterhelt lett a turistaáradattól, akik zavarják a nyugalmukat.

Mert ahogy azt a képek is igazolják, a csendes, meghitt völgyből egyik napról a másikra népszerű nyaralóhely vált.

This place is like a fairytale! ⛰#switzerland #beautiful #mountains #rivers

A post shared by Nikki Williams (@nikki_3_3_3) on

https://www.instagram.com/p/BXa9oqODgyB/

Why should you go to the swimmingpool when the nature can offer you that #daretojump #naturalpool #crystalwater

A post shared by Pierre Kutneus (@pierre.kutneus) on

Új szabályok meghozatalára van szükség, mert sok turista egyáltalán nem tisztelettudó.

– mondta egy helyi lakos, hozzátéve, hogy a látogatók gyakran a kocsijukban alszanak, meztelenül sétálnak az utcákon, és szabadtéri WC-nek nézik a természetet.

Roberto Bacciarini, Lavertezzo polgármestere az olasz La Repubblica megkeresésére úgy fogalmazott, hogy kontroll alatt tartják a kialakult helyzetet, de ezúton is felhívta a turisták figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a törvényeket.

Emlékezetes, hogy nem is olyan régen a szintén svájci Bergün/Bravuogn falujában betiltották a fotózást, mert túl gyönyörű a környezete.

Betiltották a fotózást egy svájci faluban, mert túl gyönyörű
Akik nem tartják be a hétfőn hatályba lépett törvényt, szimbolikusan öt svájci frankot kell fizetniük büntetésként, amit teljes egészében a környezetvédelemre fordítanak.

(House Beautiful)

Olvasói sztorik