Hout Bay, 2017. augusztus 2.
Aranyfácán (Chrysolophus pictus) lépdel a dél-afrikai Fokvárostól 20 kilométerre, délnyugatra fekvõ Hout Bay madárrezervátumában 2017. augusztus 2-án. A mintegy négyszáz madárfaj több mint háromezer példányával büszkélkedõ park a legnagyobb madárrezervátum Afrikban. Az 1973-ban alapított, és jelenleg negyvenfõs állandó személyzettel mûködõ rezervátum és menhely különlegessége, hogy a látogatók szabadon sétálhatnak a száznál is több, tereptárgyakkal berendezett, tágas röpdében elhelyezett állat közt. (MTI/EPA/Nic Bothma)

Ilyen szép madarak között ritkán sétálhatunk

A rezervátumban mintegy háromezer szárnyas él.
Korábban a témában:

A dél-afrikai Fokvárostól 20 kilométerre délnyugatra található a Hout Bay madárrezervátum. A mintegy négyszáz madárfaj több mint háromezer példányával büszkélkedő park a legnagyobb madárrezervátum Afrikában. Az 1973-ban alapított, és jelenleg negyvenfős állandó személyzettel működő rezervátum és menhely különlegessége, hogy a látogatók szabadon sétálhatnak a száznál is több, tereptárgyakkal berendezett, tágas röpdében elhelyezett állat közt. Ezekből mutat meg Nic Bothma fotós gyönyörű felvételein néhányat.

Kígyászkeselyű

Hout Bay, 2017. augusztus 2.
Kígyászkeselyû (Sagittarius serpentarius) a dél-afrikai Fokvárostól 20 kilométerre, délnyugatra fekvõ Hout Bay madárrezervátumában 2017. augusztus 2-án. A mintegy négyszáz madárfaj több mint háromezer példányával büszkélkedõ park a legnagyobb madárrezervátum Afrikban. Az 1973-ban alapított, és jelenleg negyvenfõs állandó személyzettel mûködõ rezervátum és menhely különlegessége, hogy a látogatók szabadon sétálhatnak a száznál is több, tereptárgyakkal berendezett, tágas röpdében elhelyezett állat közt. (MTI/EPA/Nic Bothma)

Rozellapapagáj

Hout Bay, 2017. augusztus 2.
Rozellapapagáj (Platycercus eximius) a kifutójában, a dél-afrikai Fokvárostól 20 kilométerre, délnyugatra fekvõ Hout Bay madárrezervátumában 2017. augusztus 2-án. A mintegy négyszáz madárfaj több mint háromezer példányával büszkélkedõ park a legnagyobb madárrezervátum Afrikában. Az 1973-ban alapított, és jelenleg negyvenfõs állandó személyzettel mûködõ rezervátum és menhely különlegessége, hogy a látogatók szabadon sétálhatnak a száznál is több, tereptárgyakkal berendezett, tágas röpdében elhelyezett állat közt. (MTI/EPA/Nic Bothma)

Afrikai uhu

Hout Bay, 2017. augusztus 2.
Afrikai uhu (Bubo africanus) ül egy ágon a kifutójában, a dél-afrikai Fokvárostól 20 kilométerre, délnyugatra fekvõ Hout Bay madárrezervátumában 2017. augusztus 2-án. A mintegy négyszáz madárfaj több mint háromezer példányával büszkélkedõ park a legnagyobb madárrezervátum Afrikban. Az 1973-ban alapított, és jelenleg negyvenfõs állandó személyzettel mûködõ rezervátum és menhely különlegessége, hogy a látogatók szabadon sétálhatnak a száznál is több, tereptárgyakkal berendezett, tágas röpdében elhelyezett állat közt. (MTI/EPA/Nic Bothma)

Pompás fényseregély

Hout Bay, 2017. augusztus 2.
Pompás fényseregély (Lamprotornis superbus) röppen fel egy ágról a dél-afrikai Fokvárostól 20 kilométerre, délnyugatra fekvõ Hout Bay madárrezervátumában 2017. augusztus 2-án. A mintegy négyszáz madárfaj több mint háromezer példányával büszkélkedõ park a legnagyobb madárrezervátum Afrikában. Az 1973-ban alapított, és jelenleg negyvenfõs állandó személyzettel mûködõ rezervátum és menhely különlegessége, hogy a látogatók szabadon sétálhatnak a száznál is több, tereptárgyakkal berendezett, tágas röpdében elhelyezett állat közt. (MTI/EPA/Nic Bothma)

Afrikai odúhéja

Hout Bay, 2017. augusztus 2.
Afrikai odúhéja (Polyboroides typus) ül egy ágon a kifutójában, a dél-afrikai Fokvárostól 20 kilométerre, délnyugatra fekvõ Hout Bay madárrezervátumában 2017. augusztus 2-án. A mintegy négyszáz madárfaj több mint háromezer példányával büszkélkedõ park a legnagyobb madárrezervátum Afrikban. Az 1973-ban alapított, és jelenleg negyvenfõs állandó személyzettel mûködõ rezervátum és menhely különlegessége, hogy a látogatók szabadon sétálhatnak a száznál is több, tereptárgyakkal berendezett, tágas röpdében elhelyezett állat közt. (MTI/EPA/Nic Bothma)

Mandarinréce

Hout Bay, 2017. augusztus 2.
Mandarinréce (Aix galericulata) a dél-afrikai Fokvárostól 20 kilométerre, délnyugatra fekvõ Hout Bay madárrezervátumában 2017. augusztus 2-án. A mintegy négyszáz madárfaj több mint háromezer példányával büszkélkedõ park a legnagyobb madárrezervátum Afrikban. Az 1973-ban alapított, és jelenleg negyvenfõs állandó személyzettel mûködõ rezervátum és menhely különlegessége, hogy a látogatók szabadon sétálhatnak a száznál is több, tereptárgyakkal berendezett, tágas röpdében elhelyezett állat közt. (MTI/EPA/Nic Bothma)

Indiai örvös sándorpapagáj

Hout Bay, 2017. augusztus 2.
Indiai örvös sándorpapagáj (Psittacula krameri manillensis) a kifutójában, a dél-afrikai Fokvárostól 20 kilométerre, délnyugatra fekvõ Hout Bay madárrezervátumában 2017. augusztus 2-án. A mintegy négyszáz madárfaj több mint háromezer példányával büszkélkedõ park a legnagyobb madárrezervátum Afrikában. Az 1973-ban alapított, és jelenleg negyvenfõs állandó személyzettel mûködõ rezervátum és menhely különlegessége, hogy a látogatók szabadon sétálhatnak a száznál is több, tereptárgyakkal berendezett, tágas röpdében elhelyezett állat közt. (MTI/EPA/Nic Bothma)

Aranyfácán

Hout Bay, 2017. augusztus 2.
Aranyfácán (Chrysolophus pictus) a dél-afrikai Fokvárostól 20 kilométerre, délnyugatra fekvõ Hout Bay madárrezervátumában 2017. augusztus 2-án. A mintegy négyszáz madárfaj több mint háromezer példányával büszkélkedõ park a legnagyobb madárrezervátum Afrikban. Az 1973-ban alapított, és jelenleg negyvenfõs állandó személyzettel mûködõ rezervátum és menhely különlegessége, hogy a látogatók szabadon sétálhatnak a száznál is több, tereptárgyakkal berendezett, tágas röpdében elhelyezett állat közt. (MTI/EPA/Nic Bothma)

Fotók: MTI/EPA/Nic Bothma

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.