Mozaik

Ha megszomjazik egy kiselefánt, képes igen meglepő módon inni

Mondhatnánk azt is hogy cuki, de leginkább okos ez a kiselefánt.

Az valószínűleg sokak számára ismert, hogy ma az elefántoknak két faja él már csak a Földön, az afrikai ( más néven szaharai, sivatagi)  és az ázsiai (indiai) elefánt. Az afrikai elefánt a nagyobb méretű  és ma már csak elszigetelt részeken élnek, főleg Afrika középnyugati és délkeleti területein. Különbség az ormányosok rendjének egy másik képviselőjével, az indiai elefánttal, hogy az afrikai elefánt fülei jóval nagyobbak, mint indiai „társáé”.

Eredendően szavannákon élnek, ám kitűnően alkalmazkodnak ahhoz, hogy Afrika más, különböző éghajlatú területein is megélhessen, azonban élőhelyének közelében mindenképpen ivóvízforrás kell hogy legyen.

Fotó: youtube.com

Az elefántok egyik szembetűnőbb testrésze a 2 körülbelül méter hosszú ormány, ami nem kevesebb, mint  40 ezer izomcsoportból áll.

Az ormányt  táplálékszerzéshez, szaglásra, légzésre, ivásra használják, emellett fürdőzéskor szintén ez a testrészük segíti a testük hűtését.

Mint ahogyan az emberekre is igaz, hogy pici korban minden új készség fejlődéséhez idő kell, úgy az elefántokra is igaz mindez. A bébi elefántoknak körülbelül 9 hónapra van szükségük ahhoz, hogy funkciójának megfelelően tudják használni az ormányukat. ha belegondolunk, hogy több tízezer izomcsoport mozgatásásról és koordinálásáról van szó, nem is csodálkozhatunk.

Ha pedig egy kis elefánt szomjasabb, mint ügyesebb, akkor muszáj, hogy feltalálja magát. Az alábbi videón láthatjuk a próbálkozást és azt is, hogy milyen édes Dumbó, mikor feladja.

Kiselefántot ritkán látni ilyen mókásan hasra esni
A legcukibb videó a kergetőző, és csetlő-botló kiselefántról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik