Mozaik

20 cukrászdában kínálják a boldog békeidők sütijeit

Édesen emlékeznek a kiegyezésre.

Édes kiegyezés néven összeállított süteménykollekcióval emlékezik az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulójára a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

A hat darab desszertből álló, három magyar, három osztrák süteményt tartalmazó díszdoboz november 8-tól március végéig lesz megvásárolható az ország mintegy 20 cukrászdájában.

A sütemények darabonként nem vásárolhatók meg, csak a teljes kollekció. A Édes kiegyezés süteményeit árusító cukrászdákban a kiegyezés koráról szóló előadásokat tartanak majd fiataloknak és kisiskolásoknak, így ismertetve meg őket a “boldog békeidőknek” nevezett korszakkal és népszerűsítve a cukrászszakmát.

A díszdobozban kínált hatféle sütemény

– Anna-szelet, arisztokrata kuglóf, Blaha Lujza-szelet, Eszterházy-szelet, Indiáner, Rigó Jancsi –

elkészítésénél a cukrászok a Monarchia tradicionális édességeit elevenítik fel, a korhűség megőrzése mellett modernizálva őket a 21. századi igényeknek megfelelően.

A cukrászmesterek által átdolgozott receptek elkészítésének szakmai felügyeletét az ipartestület végzi, az értékesítésben résztvevő cukrászdák megkapják az arra vonatkozó mértékeket és méreteket, így az egész országban egységes kollekciót kóstolhatnak az érdeklődők.

Blaha Lujza-szelet

Fotó: MTI – Mónus Márton

Indiáner

Fotó: MTI – Mónus Márton

Eszterházy-szelet

Fotó: MTI – Mónus Márton

Arisztokrata kuglóf

Fotó: MTI – Mónus Márton

Anna-szelet

Fotó: MTI – Mónus Márton

Rigó Jancsi

Fotó: MTI – Mónus Márton

Az érintett cukrászdák listája az ipartestület honlapján hamarosan elérhető lesz – írta az MTI.

Kiemelt kép: MTI – Mónus Márton

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!