Most tudtuk meg, hogy léteznek a kúszókenguruk, és nem lehet betelni a fotóikkal

Vigyázat, a képek függőséget okoznak.
Kapcsolódó cikkek

Néhány hete gyakorlatilag tényként közöltük, hogy a hermelin a világ legcukibb kisállata, de a menyétfélék családjába tartozó fajnak vetélytársa akadt.

Ausztráliában nincs hiány az imádnivaló erszényesekből. Ott van például a szép wallaby és a rövidfarkú kenguru, de valószínűleg csak kevesen tudtak idáig a kúszókenguruk létezéséről – írja a Bored Panda.

A kúszókenguruk rendkívül hasonlítanak az általunk ismert kengurukhoz, annyi kivétellel, hogy kétszer olyan bolyhosak és elsőre fákon élő medvék jutnak róluk az ember eszébe.

A főként Ausztráliában és Új-Guineában élő aranyos állatokat nehéz befogni és még mindig nagyon keveset tud róluk a tudomány. Pontos számukat nehéz megbecsülni is, az viszont tény, hogy az orvvadászat és az élőhelyük csökkenése miatt veszélyben vannak és egyre ritkábban találkozni velük a vadonban.

Mivel ritka ékkőnek számítanak, 2016 júniusában az egész világot bejárta, hogy 36 év elteltével megszületett az első állatkerti kúszókenguru, ami reményt adott a faj túléléséhez.

Ha kicsit lejjebb görgetsz, a saját szemeiddel csodálhatod meg a valaha létezett egyik legédesebb teremtényt. De vigyázat, a képek függőséget okoznak.

Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda