Mozaik

Ilyen volt, ilyen lett – Bárki megszállhat a felújított 900 éves kastélyban

Az elmúlt évtizedben a pugliai gazdák rádöbbentek, ha tanyavilági ingatlanjaikat szállodává alakítják át, akkor a régió partvidékéről sok turistát tudnak becsalogatni a belsőbb területekre. A múlt hónapban újranyitó Castello di Ugento megtartott a helyi kultúra ismertető jegyeit, de a luxusfaktort sem hagyták figyelmen kívül az építkezéskor – írja a Condé Nast Traveler.

Mint sok más szállodát a környéken, a Lecce városától 40 perces autóútra található kastélyt is olajfaligetek és szőlőültetvények veszik körbe.

Négy évvel ezelőtt Massimo Fasanella d’Amore di Ruffano, a Pepsi korábbi vezérigazgatója partnerével, Diana Bianchival úgy döntött, hogy újra életet lehel a család 900 éves kastélyába, ami már 33 esztendeje állt használaton kívül.

Összeszedett egy neves olasz művészekből és építészekből álló csapatot, amely kemény munkával átalakította a birtokot. A pár terveinek alapján kilenc vendégszobát alakítottak ki a kastélyban. Mindegyik helyiséget a letisztult fehér falak és a helyi jellegzetéssegnek számító kerámiák teszik igazán egyedülállóvá.

A szakemberek 14 hónapon át minden áldott nap dolgoztak a görög mitológiából és a Bibliából származó XVII. századi freskókkal díszített mennyezet felújításán.

Bár a kastély vendégei talán a létező legkényelmesebben pihenhetik ki fáradalmait, mindezt úgy tehetik, hogy a régió évszázados hagyományai veszik őket körül.

A szállodáról minden fontos információ megtalálható ide kattintva.

Akkor és most

 

 

 

 

Galéria

Galéria
90 éves néni egy olasz falu egyedüli lakója
Minden nap nyolckor reggelizik, majd megeteti a tyúkokat, kitakarítja a templomot és betakarítja a gyógynövényeket.
Olvasói sztorik