Mozaik

21 ezer lámpával világították meg a japán rizsföldet

21 ezer lámpával világították meg a japán rizsföldet

Bár világszerte szebbnél szebb fényjátékkal idézik meg a karácsony szellemét, olyannal mégis ritkán találkozni, mint amit egy japán rizsföldön álmodtak meg, írja a Condé Nast Traveler.

Az Ishikawa prefektúrában található Shiroyone Senmaida rizsföld az év ezen szakaszában úgy fest, mintha egy mesekönyvből szakították volna ki.

Az Asahi Shimbun című japán lap szerint október elején több száz helyi önkéntes gyűl itt össze, hogy a birtokot 21 ezer napelemes izzóval díszítsék ki. A különleges fényjátékot egészen március közepéig csodálhatják meg az érdeklődők.

Thinkstock

A lámpák naplemente után automatikusan bekapcsolnak és félóránként sárgáról rózsaszínre váltanak. A látogatók besétálhatnak a rizsföldre, hogy közelről is szemügyre vegyék a nem mindennapi látványt, de felállítottak egy kilátót is a közelben, ahonnan az egész fényáradatra rálátni.

Thinkstock

Idén egy lépéssel tovább is mentek az önkéntesek, hiszen a félóránkénti színváltást egy hangos tücsökhang kíséri.

Az első Aze no Kirameki fesztivált hét évvel ezelőtt rendezte meg Shiroyone városvezetése, hogy a hűvös hónapokban is odacsalogassák a turistákat. A Tokiótól hétórányi autóútra északra fekvő Shiroyone egyébként nyáron is gyönyörű, nem véletlen, hogy 2011-ben a japán kormány festői szépségű tájnak minősítette.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik