Mozaik

Száguldani lehet a világ leghosszabb drótkötélpályáján – VIDEÓ

A világ leghosszabb, 2,83 kilométeres átcsúszó kötélpályáját avatták fel az Egyesült Arab Emírségek részét képező Rász el-Haima emirátusban, írja az MTI.

A Guinness-rekordok könyvének képviselője személyesen Ahmed bin Szaud bin Szakr Al Kaszimi sejknek, az emirátus uralkodójának adta át csütörtökön a világrekordot igazoló dokumentumot.

A sejk ezután elsőként próbálta ki a tengerszint felett 1680 méterrel kezdődő kötélpályát, amelyen akár 120-150 kilométeres óránkénti sebességgel is száguldhat az ember a csaknem háromperces út alatt.

MTI/AP/Kamran Dzsebreili

A szomszédos Abu-Dzabinál és Dubajnál kevésbé ismert Rász el-Haima turizmusfejlesztési hatóságának vezetője szerint a Jebel Jais Flight elnevezésű átcsúszópálya (zipline) óriási lépést jelent a külföldi turisták bevonzására.

MTI/EPA/Mahmúd Haled

Dubajban egyébként nemrég avatták fel a világ leghosszabb városi átcsúszó kötélpályáját, amely a felhőkarcolók között halad. Az Egyesült Arab Emírségek több világrekorddal is büszkélkedhet. Dubajban található a világ legmagasabb vegyes használatú felhőkarcolója, a 829 méteres Burdzs Kalifa, valamint a világ legmagasabb, 355 méteres szállodája, a JW Marriott Marquis.

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban lévő Capital Gate épület pedig 18 fokos dőlésével a világ legferdébb, ember által épített tornya.

Videó a drótkötélpályáról

Kiemelt kép: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik