Mozaik

Holnap kinyit a világ legnagyobb virágoskertje

A 2018-as év tematikájául a romantikát választották a szervezők.

Amszterdamtól délnyugatra, a kicsinyke Lisse városka mellett található Keukenhof, a világ legnagyobb virágoskertje, melyet méretei miatt Európa kertjének is neveznek. Itt minden év tavaszán megpezsdült az élet. Két hónapon át látogatók százezrei barangolhatnak a hatalmas területen, a virágmezők között. A 2018-as év tematikájául a romantikát választották a szervezők.

Fotó: MTI/EPA/Robin Van Lonkhuijsen

Eben az évben március 22-én tárja ki kapuit Európa kertje, ahol teljes pompájában virágzik a krókusz, a nárcisz, a gyöngyike és néhány fajta korai tulipán. A legnagyobb látványosság április közepén tekinthető meg: a tulipánvirágzás mindent felülmúl.

Drónfelvétel a nyugat-hollandiai Lisse város mellett található Keukenhof virágoskertrõl – Fotó: MTI/EPA/Robin Van Lonkhuijsen

A hivatalos adatok szerint évente körülbelül 7 millió virághagymát ültetnek el a 32 hektáros parkban, melyet egy 15. századi vadászterületen alakítottak ki. A keukenhofi kastély grófjai itt termesztették konyhájuk számára a különböző zöldségeket és fűszereket.

Fotó: MTI/EPA/Robin Van Lonkhuijsen

A világ legnagyobb virágoskertje idén május 13-ig látogatható. Addig egymást követik a szórakoztató, hagyományőrző programok, vásárolni is lehet virágokat, virághagymákat, de a legnagyobb figyelem természetesen a virágmezőkre irányul.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Robin Van Lonkhuijsen

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik