Mozaik
Cusco körzet, 2018. május 2.
A 2018. március 2-i képen perui õslakosok turistákat vezetnek fel az Andok háttérben levõ Vinicunca-hegyére, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)

Őslakosok mutatják meg a természet új csodáját a perui Szivárvány-hegyen

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 05. 03. 09:12

A végcélban a szivárvány minden színe a vándorok elé tárul.
Korábban a témában:

Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldala a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képződményt.

Azóta megpezsdült az élet, egyre többen keresik fel ezt a természeti csodát, miközben megismerkedhetnek az őslakosok szokásaival és mindennapjaival is. A képriport ebbe a csodás miliőbe enged bepillantást a perui Cusco körzetében.

Cusco körzet, 2018. május 2.
A 2018. március 2-i képen egy perui õslakos túravezetõ megpihen az Andok Vinicunca-hegyén, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Fotó: MTI/AP/Martin Mejia
Cusco körzet, 2018. május 2.
A 2018. március 2-i képen egy perui õslakos lóháton ülõ turistát vezet fel az Andok Vinicunca-hegyére, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Fotó: MTI/AP/Martin Mejia
Cusco körzet, 2018. május 2.
2018. április 4-i kép perui õslakos zenészekrõl az Andok Vinicunca-hegyével szomszédos Pitumarca-völgyben, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Cusco körzet, 2018. május 2.
2018. április 4-i kép perui õslakosokról az Andok Vinicunca-hegyének lábánál, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Fotó: MTI/AP/Martin Mejia
Cusco körzet, 2018. május 2.
A 2018. március 2-i képen egy perui õslakos nõ frissítõket árusít az Andok Vinicunca-hegyére vezetõ turistaösvény mentén, Cusco körzetében. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Fotó: MTI/AP/Martin Mejia
Cusco körzet, 2018. május 2.
A 2018. március 2-i képen egy perui õslakos nõ turistákat vezet az Andok Vinicunca-hegyén, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Fotó: MTI/AP/Martin Mejia

Kiemelt kép: MTI/AP/Martin Mejia

Vissza a címlapra

Kommentek

Scotts Head Dominica is a small fishing village in Domica, Caribbean Island. It is the meeting point of Atlantic Ocean and the Caribbean Sea (Soufriere Bay). Scotts Head is famous of its snorkeling and diving places. Soufriere Bay was formed by a volcanic crater. The famous dive site of Champagne is located near Soufriere, where mild volcanic activity sends bubbles of warm air up through the water.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.