Mozaik
Cusco körzet, 2018. május 2.
A 2018. március 2-i képen perui õslakosok turistákat vezetnek fel az Andok háttérben levõ Vinicunca-hegyére, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)

Őslakosok mutatják meg a természet új csodáját a perui Szivárvány-hegyen

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 05. 03. 09:12

A végcélban a szivárvány minden színe a vándorok elé tárul.
Korábban a témában:

Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldala a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képződményt.

Azóta megpezsdült az élet, egyre többen keresik fel ezt a természeti csodát, miközben megismerkedhetnek az őslakosok szokásaival és mindennapjaival is. A képriport ebbe a csodás miliőbe enged bepillantást a perui Cusco körzetében.

Cusco körzet, 2018. május 2.
A 2018. március 2-i képen egy perui õslakos túravezetõ megpihen az Andok Vinicunca-hegyén, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Fotó: MTI/AP/Martin Mejia
Cusco körzet, 2018. május 2.
A 2018. március 2-i képen egy perui õslakos lóháton ülõ turistát vezet fel az Andok Vinicunca-hegyére, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Fotó: MTI/AP/Martin Mejia
Cusco körzet, 2018. május 2.
2018. április 4-i kép perui õslakos zenészekrõl az Andok Vinicunca-hegyével szomszédos Pitumarca-völgyben, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Cusco körzet, 2018. május 2.
2018. április 4-i kép perui õslakosokról az Andok Vinicunca-hegyének lábánál, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Fotó: MTI/AP/Martin Mejia
Cusco körzet, 2018. május 2.
A 2018. március 2-i képen egy perui õslakos nõ frissítõket árusít az Andok Vinicunca-hegyére vezetõ turistaösvény mentén, Cusco körzetében. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Fotó: MTI/AP/Martin Mejia
Cusco körzet, 2018. május 2.
A 2018. március 2-i képen egy perui õslakos nõ turistákat vezet az Andok Vinicunca-hegyén, Cusco körzetben. Az 5200 méter tengerszint feletti magasságban tornyosuló Vinicunca, más néven Szivárvány-hegy oldalai a több millió éve lerakódott üledékrétegnek a földkéreg mozgása által láthatóvá vált színes sávjairól kapta a nevét, a turisták azonban csak a legutóbbi évtizedben fedezték fel a látványos természeti képzõdményt. (MTI/AP/Martin Mejia)
Fotó: MTI/AP/Martin Mejia

Kiemelt kép: MTI/AP/Martin Mejia

vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.