Mozaik

Most Pétervásárán videóztak le egy medvét

Ahogy arról a napokban a Sokszínű Vidék is beszámolt, medvét kaptak lencsevégre a Nógrád megyei Somoskőújfalun. Az állatot a vasúti sínek mellett pillantották meg, majd később szakemberekkel járták be a környéket és azonosították a nyomait.

Szombaton hajnalban három óra körül Pétervásárán, a Kossuth Lajos úton, a Posta előtt videóztak le egy medvét. A felvétel azóta bejárta a legnagyobb közösségi oldalt, és közel százezer megtekintésnél jár.

Pétervásárán találkozás a Macival

Közzétette: Mihály Suha – 2018. május 26.

A videó hitelességét támasztja alá, hogy szintén szombaton óriási medvetappancsokat láttak egy Pétervására környéki tanyán, és ezek jó eséllyel ugyanattól az állattól származhatnak.

Rózsàskerti tanyànknàl Micimackó szétnézett

Közzétette: Kristóf Zay – 2018. május 26.

Az sem elképzelhetetlen, hogy a napokban észlelt két példány egy és ugyanaz. A heol.hu emlékeztet, a medve egy nagy területigényű állat, egy éjszaka alatt hatalmas távolságokat képes bejárni. Ha szombaton valaki lát egy medvét a Medves-fennsíkon, ez nem jelenti azt, hogy vasárnapra az állat már nem a Mátrában, a Bükkben, a Tarna-vidékén, vagy akár a határon túli Cseres-hegységben tartózkodik, írja a lap.

Évekkel ezelőtt bizonyították, hogy Nógrád és Heves megye határán is él egy kifejlett, felnőtt barnamedve. Az észak-hevesi terület, Istenmezeje-Szederkénypuszta, Erdőkövesd, Pétervására és Ivád környéke, a szomszédos megyében Cered, Szilaspogony, Bárna, Zabar és Mátraszele vidéke környékén lehetett akkor számítani a maci felbukkanására.

Az ügyben megkerestük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Elfogták Sanyit, a rettegett székelyföldi medvét
Altatólövedékkel elkábították, majd a zernyesti medverezervátumba szállították.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!