Mozaik

Ritka, mint a tengerkék szemű prérifarkas

Címünk mondanivalója nagyjából tökéletesen megegyezik a magyar nyelvben meghonosodott „ritka mint a fehér holló” szóláséval: az előfordulási esély mindkét esetben egy az egymillióhoz. Egy kék szemű prérifarkast most mégis sikerült lencsevégre kapni, írja a National Geographic.

Észak-Amerikában alapvetően semmi érdekes nincs abban, ha az ember őshonos prérifarkassal találkozik a vadonban. Csakhogy egy idegenvezető egy áprilisi napon kék szemű állattal futott össze a Point Reyes Nemzeti Parkban, ami viszont csodaszámba megy.

Sosem láttam még hasonlót

– mondta a lap megkeresésére Juan J. Negro, a Spanyol Tudományos Kutatási Főtanács kutatója. 25 éve tanulmányozza az állatok színezetét, tehát lehet adni a meglepődöttségére.

Bár a kutyáknál gyakori az egzotikus, zöldes-kékes szemszín, a prérifarkasok szemei kizárólag az arany és a barna árnyalatai között mozognak.

A vadon élő emlősök és madarak általában állandó, konzisztens szemszínnel rendelkeznek, bár egyes fajoknál a nemtől és a kortól is függhetnek. Különlegességek mindig vannak a természetben, de a kék szemű prérifarkas felbukkanása példátlan.

Elképzelhetetlen, hogy a szóban forgó állat egy prérifarkas és egy kutya vagy farkas keveréke lenne, mert ez ritkán fordul elő.

A szakértők egyöntetűen arra a következtetésre jutottak, hogy a kék szem egy genetikai mutáció eredménye.

A férfi, akit farkasok neveltek fel a vadonban
Amikor a polgárőrök 19 éves korában rátaláltak, Rodriguez nem beszélt, csak morgott, sírni viszont sírt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik