Mozaik

Rókák tartanak rettegésben egy kisalföldi falut

A kotorékozás és az élőcsapdázás egyelőre nem sokat segít.

A ravaszdik feldúlják a tárnokréti sírokat, betérnek a házakhoz, és van, hogy zsákmányként egy-egy baromfival távoznak – írta a Kisalföld. Az állatok jelenléte nem újdonság a faluban, de a mostanában okozott kár minden korábbit felülmúl. Tárnokrétin alig akad olyan porta, ahol ne jelentek volna meg, s ahol hozzáfértek a baromfihoz, azt elvitték.

A szőrme ellen harcol a rókalány
A közösségi média erejével próbálja felnyitni az emberek szemét a szőrme valódi arcáról.

A polgármesteri hivatalban tudnak a panaszokról, a területileg illetékes vadásztársaságnak jelezték a gondokat, és mielőbb szeretnék megoldani a temető kerítésének elkészítését. Ugyanakkor a településen sok az elhanyagolt kert, ahol embermagasságú a gaz, ez pedig kiváló búvóhely a rókáknak, de ebben csak a tulajdonosok tehetnek valamit. Az önkormányzat az ingatlanok rendben tartására vonatkozó felszólításokat rendre kiküldi az érintetteknek.

Belterületen vadászati tevékenységet nem végezhetünk, ott csak a hatóság rendelhet el közreműködéssel vadászatot. A temető melletti erdőben folyamatos a kotorékozás és az élőcsapdázás

– mondta a portálnak Hősi Rezső, a Tóközi Vadásztársaság elnöke.

A vadásztársaság elnöke bízik benne, hogy zöld utat kap a sírkertben való gyérítés, ezáltal pedig a rókák számának csökkenése. Tárnokréti lakóinak ez is sokat jelentene, mert talán jutna és maradna is a tyúkokból a helyi embereknek.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik