Mozaik

Rejtélyek a felsőtárkányi állatkert megnyitása körül

Két gyűrűsfarkú maki is régóta várja a látogatókat.

A felsőtárkányi Lamport-völgyben évek óta tervezik az állatkert megnyitását. Mint korábban megírtuk, a tervek szerint idén márciusban szerették volna kitárni az intézmény kapuját, ez azonban álom maradt.

Megkapták a Heves Megyei Kormányhivataltól a működési engedélyt, a hatósági ellenőrzésen a szakemberek mindent rendben találtak. Néhány állatot be is költöztettek – lovakat, fehér varjúkat és kacagójancsikat – amelyek elhelyezéséhez nem szükséges engedély, sőt két gyűrűsfarkú maki is régóta várja a látogatókat.

A Heol most azt írta, hogy Michael Gantenbein, a Felsőtárkányi Vadaspark Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta a portált, hogy:

az állatkertet belső feszültségek miatt kialakult problémák miatt ebben az évben nem tudják megnyitni. Az intézményt saját ­elképzeléseik szerint szeretnék kialakítani, ez azonban feszültségekhez vezetett: az elmúlt időszakban ennek okán mind a kivitelezőtől, mind pedig a menedzsment egy részétől megváltak.

A cég az állatkert megnyitásáról nem mondott le, de a kialakult helyzet miatt egyelőre elképzelésük sincs arról, mikor nyitja ki kapuit az állatkert, ellenben ígérik, hogy arról majd tájékoztatják a közvéleményt.

Kiemelt képünkön gyűrűsfarkú makik – Fotó: Wikimedia Commons

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik