Mozaik

Meghódították Amerikát a maklári kötélugrók

Legközelebb a Kínában rendezendő világbajnokságon tehetik le névjegyüket.

Ha az ember a Heves megyei Maklár nevét hallja, elsősorban az Egri Borvidéknek a Heves megyei falu határában elterülő szőlőültetvényei, újabban a településen történt nagyberuházások jutnak az eszébe.

Működik azonban egy sportkör a faluban, melyről meglehet kevesebb szó esik, de mégis a Maklári Bosch Kötélugró Klub többszörös világ- és Európa-bajnok kötelesei folyamatos nagyszerű sikereivel növelik Maklár hírnevét.

A klub különítménye a napokban tért haza Az Egyesült Államokból, ahol az Orlandóban rendezett World Jump Rope elnevezésű világversenyen – több mint 30 ország csaknem ezer versenyzője között – kiemelkedően szerepeltek. A Kovács Réka, Tatár Laura, Krattinger Eszter, Kurtán Adél, Vona Boglárka összeállítású maklári csapat három arany-, nyolc ezüst- és két bronzérmet szerzett, elkápráztatva az orlandói közönséget.

MBKK- DDC

MBKK- DDC

Közzétette: Muksz – 2018. július 5., csütörtök

Egy másik maklári “különítmény” augusztusban indul útnak Shanghaiba, a sportág hivatalos világbajnokságára. A közelgő megmérettetésen is éremesélyekkel indulnak, hiszen például a 4×30 másodperces csapat gyorsasági számban is a Maklári Bosch Kötélugró Klub tartja a világcsúcsot.

Kiemelt kép: Facebook/Maklári Bosch Kötélugró Klub

Csárdást járt Szombathelyen a világbajnok kötélugró
A színpadon mindenki úgy ugrált, ahogy a sportoló akarta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik