Mozaik

76 kiskacsát nevel a világ talán leggondoskodóbb anyukája

Amikor Brent Cizek természetfotós tavaly télen vásárolt magának egy kis hajót, abban reménykedett, hogy megörökítheti az állatvilág legintimebb pillanatait az észak-minnesotai tavakon. De arra még ő sem számított, ami ezután következett, írja az MNN.

Cizek egészen júniusig egyszer sem használta a hajót, ekkor viszont fogta magát, és kievezett vele a Bemidji tóra, amely a legnagyobb állóvíz az egész államban.

Nem volt a legjobb ötlet, mert nagyon szeles nap volt, a hullámok pedig arra dobálták a hajómat, amerre csak akarták. Mégis úgy döntöttem, hogy tovább haladok, pedig tudtam, hogy nem sok esély van rá, hogy bármi érdekeset is látok

– mesélte a lapnak.

A fotósnak sikerült a part mellett maradnia a járművével, amikor megpillantott egy sereg madarat. Közelebb ment, ekkor figyelt fel a kacsamamára – nevezetesen egy nagy bukóra – aki mögött felsorakoztak a kicsinyei.

Minél közelebb értem, a szívem annál gyorsabban vert, mert sohasem láttam még ehhez hasonlót

– emlékezett vissza.

A kacsacsalád végül egy csónakkikötő alatt talált menedéket, Cizek viszont megvárta, míg újra útnak indulnak. Így is történt, a férfi pedig tudta, ez egy vissza nem térő fotózási lehetőség a számára.

Annyi képet készítettem, amennyit csak tudtam, és bíztam benne, hogy legalább egy használható lesz belőlük.

Az anyukát ekkor 56 kiskacsa követte, bár szakértők felhívták rá a figyelmet, hogy a nagy bukóknál jellemzően egy mamára bízzák a kicsiket az állatok, egyfajta óvodai rendszerben.

Cizek mindenesetre gyorsan hazaszaladt, és megnézte, sikerült-e jó képet készítenie. Talált is egyet, ami kifejezetten pazarul sikerült, és rögtön megosztotta a közösségi oldalán, mert tudta, hogy az emberek imádni fogják.

A kép pár nap alatt bejárta a világhálót, Cizek pedig azóta számtalan sajtóorgánumban szerepelt. A fényképész szeretné, hogy a varázslatos élménye inspirálna mindenkit, hogy kiálljanak az olyan állatok mellett, mint ez a kacsamama és a kicsinyei.

A fiatalember azóta már többször visszatért a tóra, és egy alkalommal a kacsasor hosszabbnak tűnt, mint korábban.

Akkor 76 kiskacsát sikerült megszámolnom, tehát az anyuka útközben felszedett még néhány óvodást. Lenyűgöző volt.

Kilenc elárvult kiskacsát fogadott örökbe az odaadó labrador
A személyzet még csütörtökön vette észre, hogy a kacsák egyedül mászkálnak, aztán Fred közbelépett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik