Mozaik

Mintha két kéz tartaná a magasba a lélegzetelállító vietnami hidat

Mintha két kőből kifaragott kéz tartaná azt a bámulatos hidat, amely a közelmúltban nyitotta meg kapuit a vietnami Da Nang környékén, írja a Bored Panda.

A Golden Bridge néven átadott híd 1400 méteres tengerszint feletti magasságban áll a Ba Na hegységben, és turisták tízezreinek nyújt majd pazar kilátást a természetre.

Bored Panda

Az építmény csúcspontja a két oldalon arany színezetű korláttal védett, orvosi lobéliával beültetett sétány, amely 150 méterrel a föld felett húzódik, és a két kifaragott kéz teszi igazán egyedülállóvá.

Bored Panda

A designért a TA Landscape Architecture dicsérhető, és bár úgy fest, hogy a kezeket kőből faragták ki, a valóság egészen más.

Megterveztük a kezek formáját és acélhálóval fedtük le a szobrokat. Ezután került rájuk üveggyapot, majd a helyükre emeltük őket. A teljes híd építése körülbelül egy évig tartott

– nyilatkozott a cég egyik képviselője a lapnak.

Bored Panda

Vietnam az utóbbi évtizedekben rendkívül felkapott lett a turisták körében, a hidat pedig egy kétmilliárd dolláros beruházás részeként húzták fel, hogy még többet tudjanak nyújtani az évi 1.5 millió látogató számára.

Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Bored Panda
Zöld hidat építenek az autópálya fölé, hogy ne essen baja az állatoknak
A projekt nemrégiben nagydíjat nyert egy rangos nemzetközi versenyen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik