Mozaik

Beköszöntek egy londoni játszótérre a Pál utcai fiúk

Egy londoni játszótér falára festett a Színes Város Csoport.

A Londoni Magyar Kulturális Központ felkérésére festett tűzfalat a Színes Város Csoport a brit fővárosban, ahol egy belvárosi játszótér falán elevenedett meg a A Pál utcai fiúk című regény néhány szereplője.

Az iamsuzie és Cokestd művésznéven alkotó kortárs magyar street art művészek festették fel Molnár Ferenc regényének hőseit, Csónakost, Bokát és Nemecseket a modern londoni környezetbe.

Az 50 négyzetméter nagyságú falon a figurális ábrázolás és a klasszikus graffiti találkozott, így a két művész stílusa egymást kiegészítve érvényesülhetett

– közölte a Színes Város Csoport az MTI-vel.

Fotó: Kelemen Lehel/Színes Város Csoport

A street art akció Molnár Ferenc születésének 140. évfordulóját ünnepelve a londoniak körében népszerűsíti a magyar irodalom egyik legtöbb nyelvre lefordított regényét. A Londoni Magyar Kulturális Központnak fontos célja volt az is, hogy a művészi alkotással egy helyi közösség által nap mint nap használt forgalmas közterület megújulását segítse.

A Színes Város Csoport számára izgalmas kihívás volt Moszkva és Berlin után a street art egyik fellegvárában, Londonban is bemutatkozni, a jövőben pedig a szervezet magyar munkái mellett más nagyvárosokban is tervez hasonló projekteket

– áll a közleményben.

A szerdán átadott fal a londoni Old Gloucester Streeten található – írta az MTI.

https://www.facebook.com/hcclondon/videos/163358694568690/

Kiemelt kép: Kelemen Lehel/Színes Város Csoport

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik