Mozaik

Elefánt formájú ökoházat építettek az erdő közepén

Teljes egészében természetes anyagokból, fából és szalmából készült.

Az elefánt az utóbbi években szerencsehozó motívumként vonult be életünkbe, ezért sokan helyeznek elefánt alakú tárgyakat lakásukba, életterükbe. Srí Lankán ezt a szokást “nagyban” valósították meg, amikor Yala Nemzeti Park közelében, az ország délkeleti részén elefánt alakú ökoházat építettek fel, mely szálláshelyként várja a pihenésre vágyókat.

Mi sem természetesebb, mintogy az erdő közepén magasodó ház teljes egészében természetes anyagokból, fából és szalmából készült. A kétszintes épület alsó szintjén egy szabadtéri, nyitott társalgót alakítottak,  a belső térben pedig két nagy hálószoba és egy nappali található. A felső szinten a fürdőszoba helyezkedik el.

A szálláshely üzemeltetői ételekkel is kínálják a vendégeket, ügyelve arra, hogy helyi termékekből készülő, hagyományos Sri Lanka-i finomságokat szolgáljanak fel.

A 16 hektáros erdő közepén a visszavonulásra vágyakozó vendégeknek nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy élvezhessék a helyi vadvilág látványát, hiszen madarak sokaságát és a környéken rendszeresen megjelenő elefántokat láthatnak. Akik pedig sétálni szeretnének, a környék kijelölt túraútvonalain töltődhetnek fel.

Mindezért az élményért egy vendégtől 170 dollárt kérnek éjszakánként. Az ökoház egyébként maximum 10 fő elszállásolását teszi lehetővé.

Via Glampinghub

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik