Mozaik

Tajcsizó mókusról készült 2018 legviccesebb természetfotója

Idén negyedik alkalommal írták ki az Év Legviccesebb Természetfotója versenyt. A 41 döntőst már szeptember közepén kihirdették a szervezők, a végeredményt pedig most csütörtökön ismertették a nagyérdeművel.

Nem lehet megállni nevetés nélkül az év legviccesebb természetfotói verseny döntőseit
Fejfájós oroszlán és táncoló szarvasok is bekerültek a legjobbak közé.

A megmérettetést a szórakoztatáson túl egy nemes céllal hívták életre. Mint a hivatalos honlapon olvasható,

azt akarjuk, hogy mindenki csatlakozzon a vadon élő állatok védelméhez, üssük meg a dobot, verjünk rá a cintányérra és csináljunk hangzavart, hogy mindenkihez eljusson az üzenet. A vadvilág, ahogyan ma ismerjük, veszélyben van a bolygó minden táján, ezért valamit tennünk kell, hogy megmentsük azt.

Idén a fődíjat a floridai Mary McGowan vihette haza egy tajcsit imitáló mókusról készült felvétellel. A fotós tökéletes pillanatot örökített meg, hiszen a képen az állat éppen tátott szájjal mered maga elé, miközben a kezeit hosszan kinyújtotta maga elé.

Mary McGowan

Légi teremtmények kategóriában a dél-kaliforniai Shane Keena lett a legjobb, aki egy domb mögül kikukucskáló baglyot kapott lencsevégre.

Shane Keena

Díjazták továbbá Michael Watts táncoló medvebocsokról készült fotóját is, a vicces fotó milliókat vett le a lábáról világszerte.

Michael Watts

Emlékezetes, tavaly egy magyar fényképész, Kercz Tibor nyerte a versenyt. Ópusztaszeren készült, Segítség! című felvételen három bagoly ül egy ágon, pontosabban csak kettő, ugyanis társuk a fotó pillanatában meglehetősen furcsa és humoros arckifejezéssel zuhant le mögöttük.

Magyar fényképészé 2017 legviccesebb természetfotója
Kercz Tibor képe nagy sikert aratott a zsűrinél is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik