Mozaik

Károly herceg születésnapján lépett fel a Fricska Táncegyüttes

Életük eddigi legnagyobb élményével gazdagodtak a Fricska Táncegyüttes tagjai, akiket az a megtiszteltetés ért, hogy a Buckingham palota tróntermében léphettek fel.

Mint Facebook-oldalukon írták, Károly herceg születésnapján, Erzsébet királynő és az angol királyi család jelenlétében állhattak színpadra.

Átéreztük a pillanatot, hogy a magyar néptánc erejével bejuthattunk a történelmi falak közé

– fogalmaztak.

Életünk eddigi legnagyobb élménye!Táncolhattunk a Buckingham palota tróntermében, Károly herceg születésnapján,…

Közzétette: Fricska Táncegyüttes – 2018. november 21., szerda

 

A Fricska Táncegyüttest Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence alkotják. A Fricska név játék: azt fejezi ki, hogy autentikus magyar néptáncot adnak elő modern köntösben. A magyar hagyományokat szeretnék divatossá és minél szélesebb körben népszerűvé tenni.

A Wikipedia szerint 2009-ben álltak össze, mégis 2014 szeptemberében váltak országszerte ismertté, amikor Guinness-rekordkísérletet hajtottak végre. A három táncos egymást felváltva mindössze két perc alatt összesen 3937 leütést, illetve csapást ért el, ezzel ők a világ leggyorsabb néptáncosai. Michael Flatley rekordjában 35-ször koppintott 1 másodperc alatt.

A Sokszínű Vidék a szerdai fellépéssel kapcsolatban megkereste a táncegyüttest, amint válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Százezrek csodálják a néptáncoló magyar katonát
Szabolcsnak 25 év gyakorlata van, jelenleg a Táncművészeti Egyetem negyedik évfolyamos hallgatója.
Olvasói sztorik