Mozaik

Amerikában is híres lett a péceli tó jegéről kimentett kutya

Az egész országban megismert péceli labradormentő-akció szerencsés végkimeneteléről készített videó páratlan népszerűségnek örvend az internetezők körében. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Facebook oldalán több mint egymillió ember nézte meg a január 2-i eset óta a mentésről készült felvételt.

Január 2-án Marci, a sárga színű labrador a péceli Csunya-tó jegén rekedt, ahonnan a fővárosi katasztrófavédelem búvárai mentették ki.A befagyott tó jegéről önerőből kimászni képtelen kutyához a budapesti tűzoltókat riasztották, akiknek a búvárszolgálat segítségét is igénybe kellett venniük a mentőakcióhoz. Mivel a tó jege nagyon vékony volt, könnyen beszakadhatott volna a tűzoltók alatt.

Ahogy a videón is látszik, egy felfújható, speciális mentőszigettel közelítették meg a búvárok a jeges vízben didergő állatot. A kutyus nagyon kimerült, de az ijedtségen kívül más baja nem esett, állapította meg a helyszínen  az állatorvos.

A budapesti tűzoltók bravúrjáról az amerikai Weather Channel is beszámolt, a kedves tekintetű Marci a tengerentúli nézőket is meghódította. A műsorvezetőnő egyenesen szívet melengetőnek nevezte a sikeres mentőakciót – szúrta ki az elobolygonk.hu.

Marci azóta ismét a régi, teljesen visszanyerte vitalitását, és maradéktalanul élvezi gazdija szerető társaságát.

A katasztrófavédelem Marci gazdájától kapta az alábbi fényképet a tűzoltók által kimentett labradorról, aki a jeges kaland után immár ismét önfeledten játszik.

Kata, a gazdi a következő sorok kíséretében juttatta el hozzájuk a képet:

A mi kutyusunkat mentették ki sikeresen a Csunya-tó jegéről. Nem tudjuk elégszer megköszönni, hálásak vagyunk nagyon!

Kiemelt fotó: BM OKF

Olvasói sztorik