Mozaik

115 év után véget ért a világ leghosszabb házassága

Az elmúlt 40 évben a klagenfurti állatkertben éltek együtt.

Bibi és Poldi születésük után nem sokkal kerültek össze, és több mint 100 évig alkottak egy párt. Most azonban vége az idillnek, írja az MNN.

Mindkét óriásteknős 1897-ben született, hamarosan megismerkedtek és néhány év múlva egy pár lettek. Korábban a svájci Basel állatkert lakói voltak, az elmúlt 40 évben pedig a klagenfurti állatkertben éltek együtt.

Fotó: William Warby/Flickr

Több mint egy évszázados házasságkötés után 2012-ben fordultak rosszra a dolgok a két teknős között. Erőszakossá váltak – különösen Bibi, aki megharapta Poldit. A sokadik támadás után az állatkert munkatársainak kellett szétválasztaniuk az egykori szerelmeseket.

Bár az óriás teknősöknek nincsenek fogai, de erős, éles állkapcsaik vannak, azzal harapott ki Bibi Poldi páncéljából egy darabot.

Mivel semmi különös nem változott a teknősök napi rutinjában, a dolgozók szerint Bibi egyszerűen megunta a partnerét.

A dolgozók mindent megpróbáltak, hogy újra összeszoktassák a párt, közös játékokat csináltak, sőt, „romantikus, jó hangulatú ételeket” adtak nekik. Semmi nem használt.

Fotó: William Warby/Flickr

Bibi nem akar újra együtt élni Poldival. Sziszeg rá, mint egy kígyó. Két házat építettünk, két szabadtéri létesítményt hoztunk létre, és két fürdőt készítettünk, még egy ablakot is telepítettünk a házaik közé, hogy messziről láthassák egymást, de semmi hajlandóság. Tehát maradtak külön, egymás közelében

– nyilatkoztak a dolgozók.

De az állatkert még nem adta fel. A gondozók remélik, hogy újra megtalálhatják a teknősök a harmóniát.

Az óriásteknősök élnek egyébként a legtovább az állatvilágban, nem ritka, hogy bőven túlélik a 100. születésnapjukat is.

Fantasztikus videó a teknősök könnycseppjeit kortyoló pillangókról
 Lenyűgöző videó a pillangók különös szokásáról.

Kiemelt kép: William Warby/Flickr

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik