Medvetámadások tartják rettegésben az erdélyi falut

A gyerekeket szürkület után nem is engedik ki a szabadba.
Kapcsolódó cikkek

Három egymás utáni éjszaka történt medvetámadás az erdélyi Csíkpálfalván. Első alkalommal tíz libát pusztított el, hétfőre virradóan pedig további négy tyúkot ugyanannál portánál. További  két helyszínen ugyancsak károkat okozott a vadállat: az egyiknél egy méhkast tört össze, a másiknál pedig több bárányt pusztított el, írta a Székelyhon.

Bálványoson így másznak be a kertbe a medvék
Az anya és bocsa először bekukkantott, a többit fotókon mutatjuk.

Keddre virradó éjszaka ismét több portára tört be a nagyvad, így a korábban meglátogatott méhkaptárokhoz is visszatért: ezúttal tizenegy kaptárt tört össze. Egy másik helyi lakosnál a nyúlpajta látta kárát a nagyvad látogatásának, hiszen több helyen is megrongálta a tetejét, és egy nyulat magával vitt – amit nyilván megevett.

A helybéliek elmondása szerint a településen kezd eluralkodni a pánik, a gyerekeket szürkület után nem is engedik ki a szabadba játszani, de már napközben is készenlétben állnak a lakók.

Erre van is okuk, hiszen ha egy medve rákap egy területre, szinte biztos, hogy folyamatosan vissza fog oda térni

– nyilatkozta a portálnak Hadnagy Lehel, a Szilos Vadászegyesület vezetője, aki szerint fiatal, mintegy hároméves példányról van szó, amely nemrég vált el az anyjától, és most jött rá, hogy a háztartásoknál könnyebben tud élelemhez jutni.

Kiemelt kép: Wikimedia Commons

Medve akart betörni egy tusnádfürdői szállodába
Az akció közben az állat megsérült és elmenekült.