Mozaik

Rejtélyes fényt rögzített a vadkamera Tiszaalpáron

A vadász arra vár, hogy valaki megfejti a szokatlan jelenséget.

Kiss Lajos évtizedek óta vadász, a helyi társaság elnöke Tiszaalpáron, és hosszú ideje használ vadkamerát, hogy tudja: mikor, milyen időpontban mozognak a vadak a felállított lese körül, írta a Petőfi Népe.

Ezúttal egy rejtélyes esetről tájékoztatta az újságot a vadász, aki a kamera képeit 48 órán belül meg szokta nézni. Ezt tette július 19-én is, amikor a vadkamera 1 óra 24 perc alatt 12 felvételt készített, de csak négyen látható egy őz.  Ebből adódik a legfontosabb kérdés: mire exponált a csak mozgásra működésbe lépő kamera nyolc esetben, hiszen őz csak négy felvételen látszik.

A felvételen az látható, hogy a szóró (etető) mögött lévő erdő tetején félkörben éles fény jelenik meg. Olyan erős, mint ha a nap sütne, de az nem lehetett, mert a fény az erdő előtt volt. A következő képeken pedig lila színű kontúr jelenik meg, sőt, a földön két erős, egymás mellett lévő fénypont is látható volt, olyan, mintha a lila csóvából jönne ki. Ahogy múlott az idő, a fenti erős fény egyre kisebb lett, a lila kontúr pedig függőlegessé vált és furcsa alakzatot mutatott.

A laikus emberek számára ezek a jelenségek érthetetlenek. Kiss Lajos a portálnak megmutatta az összes felvételt, de nem akarja kiadni ismeretleneknek. Vár, hátha valaki megfejti a rejtélyt.

Kiss Lajos vadász különleges fényjelenséget rögzített vadkamerája segítségével. A nem mindennapi felvételekre vadásztársai sem tudtak magyarázatot találni.

Közzétette: BAON Bács-Kiskun Megyei Online – 2019. augusztus 3., szombat

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik